Kirby: Right Back at Ya!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kirby Right Back at Ya! (星のカービィ, Hoshi no Kaabii in Japan) is een Japanse tekenfilmserie rond het personage Kirby uit de spellen van Nintendo. De serie werd voor het eerst uitgezonden van 2001 tot 2003. De serie telt 100 episodes die een half uur duren.

Verhaal[bewerken]

De serie begint met reusachtige octopus die de schapen van Cappy Town oppeuzelt. De mensen worden ongerust en gaan naar King Dedede en Escargoon. Zij geloven ze niet, dus gaan ze naar Kabu, een gigantisch beeld dat in de toekomst en het verleden kan kijken. Hij vertelt dat Dream Land vernietigd zal worden, maar dat er ook hoop is. De Star Warrior Kirby zal het universum redden van de kwade tovenaar Nightmare en zijn bedrijf 'Nightmare Enterprises'. Het meisje Tiff dat in het land woont wordt verliefd (ze denkt dat Kirby een grote sterke man is), maar als er dan opeens een ruimteschip neerdaalt zien ze dat Kirby een kleine roze bal is!!!

King Dedede vindt Kirby maar niks en slaat hem met zijn hamer weg. Maar als uiteindelijk het monster weer toeslaat, valt Kirby hem aan. Hij zuigt alle kleine octopussen op en krijgt een Copy Ability. Dat is een speciale kracht. De eerste keer werd hij Fire (Vuur) Kirby.

Hoofdrolspelers[bewerken]