Naar inhoud springen

Kornilovskaja

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kornilovskaja
Корниловская
Kornilovskaja
Algemeen
Lijn(en) Metrolijn 16 van Moskou Troitskaja-lijn
Constructie
Type Ondiep gelegen zuilenstation
Perrons 1
Perronsporen 2
Route
Metrolijn 16 van Moskou Richting Volgend station
ZiL Tjoettsjevskaja
Troitsk Batsjoerinskaja
Ligging
Coördinaten 55° 36′ NB, 37° 29′ OL
Kornilovskaja (metro van Moskou)
Kornilovskaja
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Kornilovskaja (Russisch: Корниловская) is een station van de geplande Troitskaja-lijn van de Moskouse metro.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 werden twee okroegen ten zuiden van de MKAD door Moskou geannexeerd. Om deze een aansluiting op de metro te bieden werd besloten om met een nieuwe lijn, de Kommoenarka-radius, de vervoerscapaciteit te vergroten. Zodoende kunnen de extra reizigers uit de nieuwe woonwijken worden vervoerd zonder de bestaande lijnen extra te belasten. Deze reizigers zouden dan ten zuiden van de Grote Ringlijn over de nieuwe lijn reizen en zich bij het noordelijke eindpunt Oelitsa Novatorov via de Grote Ringlijn verdelen. In 2013 was er nog sprake van zes stations waarvan er drie buiten de MKAD zouden komen. Van de geplande stations ten zuiden van de MKAD lag er een bij het dorp Mamyri aan de Kaloezjkoje Sjosse. Op 10 februari 2023 werd het station door burgemeester Sobjanin genoemd naar admiraal Kornilov, stafchef van de Zwarte Zeevloot ten tijde van de Krimoorlog.

Ligging en inrichting[bewerken | brontekst bewerken]

Het station ligt in Mamyri vlak ten zuiden van het kruispunt Kaloezjkoje Sjosse/Oelitsa Admirala Kornilovka. Het station is uitgevoerd als een moderne versie van de duizendpoot, het standaard ondergrondse station uit de tijd van Nikita Chroesjtsjov. Bovengronds komt een stationsgebouw in de vorm van een bloemblad naast het kruispunt, aan het andere perroneinde komt een ondergrondse hal die een toegang krijgt bij de haltes voor stads- en streekvervoer.

Chronologie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 17 april 2018: Gunning van de uitvoering van de bouw en installatiewerk van het traject Oelitsa Novatorov – Kommoenarka aan JSC Mosinzjproject.
  • 2e kwartaal 2019: Begin van de bouw van het station onder de naam Mamyri (Russisch: Мамыри).
  • 17 maart 2020: Begin van het boren van de tunnels tussen Tjoettsjevskaja en Mamyri door de zes meter lange tunnelboormachine Maria.
  • 21 mei 2020: Begin van de bouw van de zuilen op het perrongedeelte van het station.
  • 25 februari 2021: Begin van de voorbereidingen voor de bouw van het bloembladvormige stationsgebouw.