Kristin Davis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kristin Davis
Davis in 2011
Davis in 2011
Algemene informatie
Volledige naam Kristin Landen Davis
Geboren 24 februari 1965
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kristin Landen Davis (Boulder (Colorado), 24 februari 1965) is een Amerikaanse actrice, meest bekend door haar rol als Charlotte York in Sex and the City en Brooke Armstrong uit Melrose Place.

Haar ouders scheidden toen ze nog maar een baby was. Haar stiefvader, professor in psychologie, adopteerde haar in 1968 vlak na zijn huwelijk met Kristins moeder, en het gezin verhuisde naar Columbia, South Carolina toen deze daar aan de universiteit een werkaanbieding had gekregen. Kristin bleef hier wonen tot ze afstudeerde van de middelbare school, om vervolgens naar Rutgers University in New Jersey te gaan. Na haar diploma behaald te hebben verhuisde ze naar New York, waar ze tijdelijk werkte als serveerster vooraleer er samen met een vriendin een yogastudio te openen. Ondertussen begon ze langzaamaan een modellencarrière op te bouwen, maar acteren bleek haar grote liefde te zijn. Ze deed enkele theaterproducties en reclamespotjes.

Ze had aanvankelijk enkel kleine rollen in Amerikaanse televisieseries als "General Hospital", "Seinfeld" en "Melrose Place" en televisiefilms zoals "Atomic Train" en "Deadly Vision", maar is vooral bekend geworden als Charlotte York in de televisieserie Sex and the City.

Davis adopteerde in 2011 een meisje uit de Verenigde Staten.

Filmografie[bewerken]

Externe link[bewerken]