Lars Carree

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
05-08-2022
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Onvoldoende onafhankelijke bronnen die over deze plaatselijk, misschien bekende, wethouder hebben geschreven. Er is geen aantoonbaar regionaal of landelijk encyclopedisch belang. Artikel lijkt vooral aangemaskt te zijn om meer naamsbekendheid te genereren.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Lars Carree
Wethouder Carree
Volledige naam Lars Carree
Geboren 10 december 1982
Geboorteplaats Gouda
Functie Wethouder Gemeente Zandvoort
Sinds 21 juni 2022
Partij VVD
Titulatuur LL.M.
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Lars Carree (Gouda, 10 december 1982) is een VVD-politicus en bestuurder. Carree is sinds 21 juni 2022 wethouder in de gemeente Zandvoort.[1] Daarbij heeft hij de bevoegdheden Toerisme & Economie, Jeugd, Onderwijs & Sport, Duurzaamheid & Natuur en Publieke Gezondheidszorg in zijn portefeuille.[2]

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Carree volgde de MAVO aan het Coornhert Lyceum in Haarlem. Na een opleiding tot (zelfstandig werkend) kok koos hij voor de opleiding verpleegkunde. Na diplomering heeft Carree zich gespecialiseerd in spoedeisende hulpverlening. Na enkele jaren werken en verschillende studies zoals hoger management heeft hij zich opgewerkt tot leidinggevende en uiteindelijk (crisis)manager en heeft zich van 2013 tot en met 2022 bezig gehouden tussen het grensvlak van gezondheidszorg en openbare orde en veiligheid. In 2018 is hij door het Spaarne Gasthuis uitgeroepen als medewerker van het jaar.[3]

Carree heeft vervolgens een Master of Laws afgerond, met specialisatie in crisismanagement, openbare orde & veiligheid en in 2005 het bedrijf Medi-Rent & Carree Consultancy opgericht.[4] In 2021 heeft Carree het boek 'Tussen hoop en dood' uitgebracht.[5]

Onbezoldigd werk[bewerken | brontekst bewerken]

Naast zijn beroepsmatige werk zet Carree zich in voor (onbezoldigd) vrijwilligerswerk. Carree is onder andere onbezoldigd bestuurslid (geweest) van de Zandvoortse Reddingsbrigade, Nederlandse Rode Kruis afd. Zandvoort en op dit moment is hij bestuursvoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis district Flevoland en bestuurder van het Landelijk Netwerk Crisismanagement in de Zorg (LNCZ). In 2011 heeft Carree de bondspenning ontvangen van Reddingsbrigade Nederland vanwege zijn inzet als onbezoldigd projectleider om de opleidingen 'Waterhulpverlening' in Nederland te herzien. Tevens heeft Carree ervoor gezorgd dat de opleidingen van Reddingsbrigade Nederland internationaal erkend[6] zijn door de International Life Saving Federation.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Carree is getrouwd (2010) en heeft twee dochters (2009 en 2011). In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij de Zandvoortse Reddingsbrigade.