Latacunga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Latacunga
Plaats in Ecuador Vlag van Ecuador
Latacunga
Latacunga
Situering
Provincie Bandera Provincia Cotopaxi.svg Cotopaxi
Kanton Latacunga
Coördinaten 0° 56′ ZB, 78° 37′ WL
Algemene informatie
Inwoners (?) 52.000
Hoogte 2800 m
Overig
Website tacunga.gov.ec
Portaal  Portaalicoon   Zuid-Amerika

Latacunga, in de lokale taal Tacunga geheten, is een stad in Ecuador. De stad is de hoofdstad van de provincie Cotopaxi, 55 kilometer ten zuiden van Quito.

De op een plateau gelegen stad bevindt zich op een hoogte van 2800 meter en heeft ongeveer 52.000 inwoners, waarvan het grootste deel inheemse indiaan is. In het centrum bevindt zich koloniale huizen, straatjes en pleinen, voorzien van kleine parken.

Latacunga vormt de belangrijkste stad voor de dorpen in de omgeving die meer in de bergen gelegen zijn, zoals Saquisilí, Sígchos, Isinliví, Guantaló, Quilotoa en Pujuilí. Voor de markt op woensdag en zaterdag reizen de inheemse vrouwen naar Latacunga met door hun gekweekte gewassen. Veel mannen werken doordeweeks in Latacunga en keren in het weekend terug. Andersom reizen docenten maandagochtend af naar de dorpen, om in het weekend weer terug te keren naar de stad en hun gezin.

Vanuit Latacunga vinden ook excursies plaats naar de vulkaan Cotopaxi en het kratermeer van de Quilotoa. Veel toeristen reizen via Síchos naar Isinliví of Chugchilan, om vervolgens te klimmen naar het kratermeer.