Leo Oldenburger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Leo Oldenburger (Emmen, 16 november 1965) is een Nederlands televisiepresentator en schrijver van sportboeken.

Oldenburger werkt landelijk als sportcommentator voor Fox Sports en SBS Sport. Ook werkte hij voor Eurosport, Sport1 en de voormalige zender Sport 7. Sinds 1997 werkt hij voor SBS6 als voetbal- en vroeger ook dartscommentator.

Ook geeft Oldenburger commentaar bij de wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal en was hij de commentator bij het jaarlijkse televisieprogramma Domino Day van 2001 tot 2010.

Schrijver en zanger[bewerken | brontekst bewerken]

Leo Oldenburger is schrijver van een aantal boeken over sport, De Stem van Oranje (2004), Darts: een kroegspelletje verovert Nederland (2006) en Turfstekers in Oranje (2009). In 2017 verschijnt "Het Grote Keepersboek", een boek speciaal voor keepers tussen de 8 en 14 jaar. Een jaar later brengt hij het boek "Keepers zijn gek" uit. In november 2019 komt zijn boek “Stappen & Scoren” uit over cult-voetballer Piet Keur en in 2020 schrijft hij samen met Yoeri van den Busken het boek " 1 van de 11". Ook heeft hij zich meerdere jaren ingezet voor RTV Emmen en was hij in het verleden zanger in de band The Charlies.