Leonor van Spanje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leonor
2005
Prinses Leonor in 2019
Prinses van Asturië
Periode 2014-heden
Voorganger Felipe VI van Spanje
Vader Felipe VI van Spanje
Moeder Letizia Ortiz
Broers/zussen Sofía
Wapenschild van prinses Leonor, Prinses van Asturië.

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz (Madrid, 31 oktober 2005), prinses van Asturië, de Spaanse kroonprinses, is de eerste dochter van Felipe van Spanje en Letizia Ortiz Rocasolano.

Leonor werd geboren om 1.46 uur in de morgen op 31 oktober 2005 in de Ruber kliniek in Madrid. Zij is eerst in de lijn om haar vader koning Filipe VI op te volgen. Haar geboorte leidt waarschijnlijk tot een hervorming van de Spaanse grondwet om de voorkeur voor mannelijke afstammelingen boven vrouwelijke in de troonopvolging af te schaffen. Op 29 april 2007 werd haar zusje, infante Sofía, geboren.

Leonor is, net als destijds haar vader, gedoopt met water uit de Jordaan. De doop van de Spaanse kroonprinses vond plaats op 14 januari 2006.

Leonor begon in september 2021 aan haar tweejarige opleiding voor het international baccalaureat aan het United World College of the Atlantic, een kostschool in Llantwit Major, Wales, tegelijk met prinses Alexia der Nederlanden. Op 26 mei 2023 kregen beide prinsessen, in aanwezigheid van hun ouders, de diploma's uitgereikt. Prinses Leonor gaat een militaire opleiding volgen.

Voorganger:
-
Lijn van Spaanse troonopvolging
1
Opvolger:
Sofía van Spanje