Les Yeux sans visage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Les Yeux sans visage
Regie Georges Franju
Producent Jules Borkon
Scenario Pierre Boileau
Thomas Narcejac
Hoofdrollen Pierre Brasseur
Alida Valli
Edith Scob
Muziek Maurice Jarre
Montage Denise Natot
Cinematografie Eugen Schüfftan
Première 2 maart 1960
Genre Horror
Speelduur 84 minuten
Taal Frans
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Italië Italië
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Les Yeux sans visage (internationaal ook uitgebracht als Eyes Without a Face en in de Verenigde Staten als The Horror Chamber of Dr. Faustus) is een Franse horrorfilm uit 1960 onder regie van Georges Franju.


Synopsis[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Dokter Génessier is een bekende plastisch chirurg die door middel van een transplantatie zijn dochter een nieuw gezicht wil geven. Dat raakte verminkt in een auto-ongeluk waarvoor hij verantwoordelijk was. Daarom heeft hij in zijn woning een laboratorium ingericht. Met behulp van zijn assistente ontvoert Génessier jonge meisjes en scalpeert hij hun gezichten om die bij zijn dochter aan te brengen. Sommige van die meisjes plegen liever zelfmoord dan zonder gezicht verder te leven.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • Billy Idol bracht in 1983 het album Rebel Yell uit met daarop het nummer Eyes Without A Face, de Engelstalige titel van de film. In het refrein van het nummer komt zowel dit als de Franstalige titel les yeux sans visage voor.
  • De film verscheen in de Verenigde Staten oorspronkelijk als The Horror Chamber of Dr. Faustus, hoewel in het verhaal geen Dr. Faustus voorkomt.

Externe link[bewerken]