Leuke sfeer wel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Leuke sfeer wel
Single van:
Snollebollekes en Kalvijn
Uitgebracht 31 januari 2020
Genre Carnavalskraker
Duur 2:16
Label Berk Music
Schrijver(s) Jurjen Gofers, Kelvin Boerma, Maurice Huismans
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Snollebollekes
2019
Total loss
  2020
Leuke sfeer wel
  2020
Beuk de ballen uit de boom
Singletijdbalk van Kalvijn
2019
De missie
  2020
Leuke sfeer wel
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Leuke sfeer wel is een lied van de Nederlandse feest-act Snollebollekes en youtuber Kalvijn. Het werd in 2020 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Leuke sfeer wel is geschreven door Jurjen Gofers, Kelvin Boerma en Maurice Huismans. Het lied is een carnavalskraker. In het lied wordt er door Snollebollekes aan Kalvijn uitgelegd hoe je carnaval moet vieren.[2] In de bijbehorende videoclip zijn carnavalsvierende mensen te zien in Breda.[3] Dit is enigszins opvallend, aangezien de muziekvideo midden januari is opgenomen.

De samenwerking tussen de twee artiesten is ontstaan nadat Kalvijn de leden van Snollebollekes benaderde om een carnavalsnummer te maken. Hierop bedacht Snollebollekes dat het voor hun een tijd geleden was dat zij een echt carnavalskraker hadden gemaakt, waarop ze besloten om op het aanbod in te gaan.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden weinig succes met het lied in Nederland. Het kwam niet terecht in de Single Top 100 en ook de Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de negentiende plaats van de Tipparade.