Lijst van personages uit Charmed

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lijst van personages in Charmed)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een lijst van personages uit de Amerikaanse televisieserie Charmed.

Charmed Ones[bewerken]

De Charmed Ones zijn de drie hoofdpersonen uit de serie. Ze zijn drie heksen die samen een van de sterkste magische krachten ter wereld vormen.

Prudence "Prue" Halliwell
De oudste van de drie Halliwell-zussen, met de gave van telekinese. Ze werd in seizoen 3 gedood door een handlanger van de Bron.
Piper Halliwell
De middelste van de originele Charmed Ones, met de kracht voorwerpen en mensen te bevriezen of op te blazen.
Phoebe Halliwell
De jongste van de originele Charmed Ones. Ze kan in de toekomst kijken, en later ook in het verleden. Ze had lange tijd een relatie met de demon Cole Turner.
Paige Matthews
De half-zus van Prue, Piper en Phoebe, geboren uit een buitenechtelijke relatie van hun moeder, Patty. Ze voegt zich in seizoen vier bij Piper en Phoebe om zo de nieuwe Charmed Ones te vormen. Ze is deels lichtgids.

Familie[bewerken]

De Charmed Ones komen uit een lange lijn van heksen en tovenaars.

Voorouders[bewerken]

Penelope Halliwell
De grootmoeder van Prue, Piper, Phoebe en Paige. Ze is in de serie reeds overleden, maar haar geest keert geregeld terug om de Charmed Ones bij te staan.
Allen Halliwell
De eerste echtgenoot van Penelope, en de grootvader van Prue, Piper, Phoebe en Paige. Hij is tevens de vader van Patricia Halliwell. Hij was een sterveling die volledig accepteerde dat zijn vrouw een heks was. Hij en zijn vrouw waren hippies. Hij werd gedood door Robyn, een warlock en goede vriend van Penelope. Zijn dood maakte dat Penelope een geduchte demonenjager werd. Volgens Penelope lijkt Wyatt sterk op hem.
Patricia Halliwell
De moeder van Prue, Piper, Phoebe en Paige. Ze is gedood door een waterdemon toen haar kinderen nog jong waren.
Victor Bennett
De vader van Prue, Piper en Phoebe. Hij scheidde van Patricia omdat hij niet goed overweg kon met haar leven als heks.
Samuel Wilder
de lichtgids van Patricia Halliwell, en de vader van Paige.
Melinda Warren
Een verre voorouder van de Charmed Ones, en mogelijk de eerste heks uit hun familie.
Piper Baxter
De overgrootmoeder van de Charmed Ones. Ze is een vorig leven van Piper Halliwell. Ze was getrouwd met een man genaamd Gordon Johnson.
Pruedence Bowen
Een nicht van Pippy Baxter, en een vorig leven van Prue Halliwell.
Phoebe Russell
Een nicht van Pippy Baxter, en een vorig leven van Phoebe Halliwell. Zij was geheim verliefd op een warlock genaamd Anton. Deze verleidde haar tot het kwaad waardoor haar familie gedwongen was haar te doden.

Echtgenoten[bewerken]

Leo Wyatt
De lichtgids van de Charmed Ones, en Pipers echtgenoot. Hij wordt in de serie ook gepromoveerd tot Ouderling en veranderd tijdelijk in een Avatar. Hierna verliest hij zijn krachten en wordt een sterveling.
Coop
Een cupido, en de echtgenoot van Phoebe. De twee ontmoeten elkaar in de aflevering "Engaged and Confused". Dat hij en Phoebe zouden trouwen werd per ongeluk onthuld door een toekomstige versie van Wyatt. Eerst was Phoebe bang dat deze liefde verboden zou worden door de Ouderlingen, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn. Ze trouwden in de laatste aflevering van de serie.
Henry Mitchell
Reclasseringsambtenaar en echtgenoot van Paige. Ze trouwen in het laatste seizoen. In de laatste aflevering wordt getoond dat ze in de nadije toekomst drie kinderen krijgen.

Kinderen[bewerken]

Wyatt Matthews Halliwell
De eerste zoon van Piper en Leo. Hij heeft de krachten van zowel een heks als een lichtgids. Hij beschikt over veel verschillende krachten, waaronder de macht over excalibur.
Christopher "Chris" Perry Halliwell
De tweede zoon van Piper en Leo. Hij kwam als volwassene uit de toekomst naar het heden om de Charmed Ones te waarschuwen dat Wyatt ooit kwaadaardig zou worden, en slaagde erin dit te voorkomen.
Prudence Melinda Halliwell
De dochter van Leo en Piper. Ze werd voor het eerst gezien in de aflevering "Morality Bites", waarin een mogelijke toekomst van de Charmed Ones werd getoond. In deze toekomst was ze het eerste kind van Leo en Piper. Naderhand werd ze enkel nog even gezien in een flash-forward scène uit de laatste aflevering.
Dochters van Phoebe
In de flash-forward scènes van de laatste aflevering wordt getoond dat Phoebe en Coop drie dochters zullen krijgen. Hun namen worden niet onthuld. De oudste van deze drie dochters werd al eerder gezien in een visioen dat Phoebe kreeg van de Ziener over de utopie die de Avatars wilden maken.
Henry Mitchell Jr.
De zoon van Paige en Henry. Hij wordt enkel gezien in de flash-forward scènes van de laatste aflevering, waarin Paige naar hem refereert als "kleine Henry".
Naamloze tweeling
Paige en Henry krijgen ook twee dochters, wiens namen niet worden onthuld in de serie.

Kleinkinderen[bewerken]

Matthew Halliwell
Mogelijk de zoon van Wyatt of Chris. Hij werd gezien in de laatste aflevering.
Prudence Halliwell
Een kleindochter van Piper en Leo. Zij wordt in de slotscène van de laatste aflevering gezien wanneer de oude Piper haar voorleest uit het Boek der Schaduwen.

Vrienden en kennissen[bewerken]

Cole Turner
Phoebes voormalige vriend. Hij is in werkelijkheid de demon Belthazor. Later in de serie verkrijgt hij ook de kracht van de Bron, en wordt hij even een Avatar.
Inspecteur Andrew "Andy" Trudeau
Prues eerste liefde. Hij was de eerste die het geheim van de Charmed Ones ontdekte, en gedurende seizoen 1 hun vaste hulp.
Agent Kyle Brody
een mysterieuze federale agent die veel af weet van het bovennatuurlijke. Hij verscheen voor het eerst in seizoen 7. Zijn ouders werden vermoord door demonen toen Kyle nog een kind was. Zelf dacht hij lange tijd dat de Avatars erachter zaten, maar bij een reis naar het verleden leerde hij de waarheid kennen. Desondanks blijft hij achterdochtig over hun methodes. Hij doodt uiteindelijk zelfs een Avatar met behulp van een oud drankje, maar wordt zelf door deze Avatar dodelijk verwond. Na zijn dood wordt hij een lichtgids.
Billie Jenkins
Een jonge heks die in seizoen 8 getraind wordt door Paige.
Darryl Morris
een politie-inspecteur die gedurende de eerste zeven seizoenen de Charmed Ones geregeld bijstaat.
Sheila Morris
Darryls vrouw die net als hij op de hoogte is van het geheim van de Charmed Ones.
Agent Murphy
een federale agent die in seizoen acht tijdelijk voor de Charmed Ones werkte. Hij hield hun nieuwe identiteiten schuil in ruil voor magische hulp bij bepaalde zaken. Hun werkrelatie stopte nadat de overheid probeerde supersoldaten te maken met behulp van demonen.
Jason Dean
Tijdelijk de baas van de Bay Mirror, de krant waar Phoebe voor schrijft. Hij en Phoebe hadden gedurende een jaar een relatie. Hij is erg gebrand op zijn carrière. Hun relatie liep stuk omdat Phoebe altijd werkte om zo haar heksenleven voor hem geheim te houden.
Drake Dèmon
een demon die nog nooit een onschuldig iemand had gedood, en die dankzij Cole een tovenaar leerde kennen die hem menselijk kon maken. Hij werkte op de magieschool tot hij om het leven kwam.
Elder Odin
een machtige Ouderling.
Elise Rothman
Phoebes baas en redacteur bij de Bay Mirror. Ze lijkt erg hard, maar geeft wel om haar personeel. Toen de Charmed Ones hun dood in scène hadden gezet, gaf ze toe dat Phoebe haar beste vriendin was.
Jack Sheridan
een college van Prue bij het Bucklands veilinghuis. Hij heeft een tweelingbroer genaamd Jeff.
Leslie St. Claire
een ghostwriter voor Phoebe’s column.En later ook een soort van vriendje voor Phoebe.
Elder Sandra
een vrouwelijke Ouderling die doorgaans altijd op goede voet staat met de Charmed Ones, zelfs wanneer ze chaos veroorzaken bij het bevechten van demonen. Ze geeft de zussen ook vaak advies.
Dan Gordon
de buurman van de Halliwell-zussen. Hij is een voormalige honkbalspeler voor de Seattle Mariners, en heeft een tijdje in de bouw gewerkt. Hij heeft tijdelijk een relatie met Piper, die echter stukloopt daar hij weet dat ze iets voor hem verbergt. Hij voelt zich ook ongemakkelijk in Leo's bijzijn. Hij verhuisd uiteindelijk naar Portland om daar een nieuwe baan te accepteren.
Jenny Gordon
het nichtje van Dan, en een tijdje het buurmeisje van de Halliwell-zussen.
Richard Montana
een lid uit een oude familie van heksen, die door een vloek zijn magie niet langer mag gebruiken. Hij was tijdelijk de vriend van Paige.

Kwaardaardige wezens[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van schurken uit Charmed voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Overig[bewerken]

De Engel des doods
een personificatie van de dood, die de zielen van overledenen naar het hiernamaals begeleid. Hij is zowel een bondgenoot als tegenstander van de Charmed Ones.
Avatar Beta
een van de Avatars. Ze wordt gedood door agent Kyle.
Avatar Gamma
een van de Avatars
Avatar Alpha
een van de Avatars