Listen to Your Heart (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Listen to Your Heart
Tagline "One song can change your life."
Regie Matt Thompson
Producent Kent Moran
Luke Moran
Productie-
maatschappij
Wishing Well Pictures
Rebel One Pictures
Scenario Kent Moran
Hoofdrollen Kent Moran
Alexia Rasmussen
Muziek Kent Moran
Première Vlag van Verenigde Staten 14 augustus 2010
Genre Romantiek / drama
Taal Engels
Amerikaanse Gebarentaal
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 6
Overige nominaties 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Listen to Your Heart is een Amerikaans romantisch drama uit 2010. De film werd geschreven, gecomponeerd, geregisseerd en geproduceerd door Kent Moran, die naast Alexia Rasmussen ook de hoofdrol vertolkt. Het was tevens de eerste film van Morans eigen productiemaatschappij Wishing Well Pictures.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Danny werkt als ober in een taverne in het centrum van New York, woont in een klein appartementje en spaart wat hij kan om een tweedehandsopnameset te kopen. Op een dag komen Ariane en haar rijke ouders er eten en Danny valt meteen voor haar. Ariane is echter doof en wordt stevig onder haar moeders vleugels gehouden. Die moet niets van Danny weten en laat dat ook duidelijk merken.

Twee weken later verschijnt Ariane alleen in de taverne. Ze raakt — middels pen en papier — met Danny aan de praat, ze gaan uit en beginnen een geheime relatie. Dat gaat goed tot haar moeder erop uit komt. Die verbiedt Ariane om Danny te zien, e-mailt hem dat ze niet langer geïnteresseerd is en doet haar denken dat hij een ander heeft. Intussen probeert ze haar dochter ook te koppelen aan de zoon van een rijke vriend, maar die probeert haar aan te randen.

Na een tijd ontdekt Ariane dat Danny haar helemaal niet heeft gedumpt en probeert hem op te zoeken. Haar moeder houdt haar eerst tegen, maar ze onttrekt zich van haar moeders controle en besluit voortaan haar eigen beslissingen te nemen. Maar als zij en Danny opnieuw samen zijn, belandt die plots in het ziekenhuis en blijkt een hersentumor te hebben. Desondanks maant hij haar aan de experimentele gehooroperatie te ondergaan waarvan haar moeder nooit wilde dat ze gebeurde. Daardoor zien ze elkaar opnieuw enkele dagen niet.

Danny gaat snel achteruit en neemt nog snel een CD met zijn eigen nummers op voor Ariane. Als die na haar — geslaagde — operatie Danny gaat opzoeken is die net overleden. Bij de CD zit nog een brief van Danny waarin die schrijft dat ze nu een nieuw leven kan beginnen waarin ze haar eigen keuzes kan maken. Ze besluit te stoppen met haar universitaire studie en een opleiding muziek te beginnen.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Moran, Kent Kent Moran Danny Protagonist; ober en aspirant singer-songwriter
Rasmussen, Alexia Alexia Rasmussen Ariana (Sam) Protagonist; doof meisje
Watson, Frank Frank Watson Roger Danny's vriend
Sabella, Ernie Ernie Sabella Tony Danny's baas; eigenaar van de taverne
Shepherd, Cybill Cybill Shepherd Victoria Arianas moeder
Benner, Lisa Lisa Benner Marianne Arianas tolk
Lockwood, Amy Amy Lockwood Nicole Arianes vriendin
Ousley, Robert Robert Ousley George Krantenverkoper

Externe link[bewerken]