Loctite

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loctite
Loctitelogo rebrand.png
Onderdeel van Henkel
Onderdeel sinds 1997
Oprichting 1953
Oprichter(s) Vernon Krieble
Hoofdkantoor Düsseldorf, Duitsland
Producten Anaerobe lijmen
Snellijmen
Epoxylijm
Acrylaatlijm
SMP-lijm
PU-lijm
Siliconenlijm
Bitumenlijm
Contactlijm
Dispersielijm
Oplosmiddelenlijm
Plastisollijm
Smeltlijm
Industrie Lijmen
Website Loctite Benelux
Portaal  Portaalicoon   Economie

Loctite is een Amerikaanse producent van lijmen opgericht in 1953. De belangrijkste lijmen die geproduceerd worden zijn metaallijmen. In 1997 werd het bedrijf overgenomen door Henkel, bij de overname is men Loctite als merknaam blijven gebruiken.

Loctite is gestart en heeft zijn naam gemaakt met metaallijmen. Deze dienen in hoofdzaak om bouten en moeren te vergrendelen zonder dat daarvoor extra ringen gebruikt hoeven te worden. Ook worden deze tegenwoordig zeer veel toegepast bij schroefdraadafdichting, vlakkenafdichting, en cilindrische bevestigingen.Deze lijm is een anaerobisch adhesief gebaseerd op methylmethacrylaat.

De metaallijmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, blauw en groen. Rood is permanent, blauw is verwijderbaar, groen is verwijderbaar bij lichte verhitting.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het merk Bison, vermeldt Loctite niet op de verpakking welk soort lijm het is, enkel een 3- of 4-cijferig nummer, dat via Google of in de 'Loctite chart' op te zoeken is.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Loctite van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.