Lotje IJzermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lotje IJzermans (1959) is een Nederlands programmamaakster en scenariste.

Radio[bewerken]

IJzermans is eindredactrice van het dagelijks late night cultuurprogramma op NPO Radio 1 Nooit meer slapen, waarvoor zij ook de muzieksamenstelling doet. Voorheen was zij sinds 2006 (mede-)eindredactrice van De Avonden, een programma dat zij ook (mede-) presenteerde. Voor dit programma bedacht ze onder meer het van 2007 tot 2008 lopende project Duizend Woorden. Ook kregen De Avonden en medewerkers daarvan in 2008 de G.H. 's-Gravesande-prijs voor bijzondere literaire verdienste.

Vanaf 2019 presenteert ze de muziekpodcast Psychocandy. Liefhebbers van popmuziek kenden haar al vanaf 1988 als presentatrice van popprogramma’s als De Wilde Wereld, Nozems à gogo en Villa 65.

Televisie[bewerken]

Voor het programma “Lola da Musica” maakte zij verschillende documentaires, o.a. over Nick Cave en Sparklehorse. Voor de serie “Het Geluk Van Nederland” maakte ze afleveringen over opvoeding en kindermishandeling.

Film[bewerken]

Ze schreef diverse scenario’s voor single plays op de televisie, waaronder “Burgers/Reizigers” (2005) en “Blindgangers” (2006). In 2013 verscheen de speelfilm A Long Story (NTR) van Jorien van Nes naar een scenario van haar hand.