Louise Mountbatten-Windsor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lady Louise Windsor
2003
Lady Louise Windsor op eerste kerstdag 2017
Prinses van het Verenigd Koninkrijk
Periode 2003-heden
Geboren Frimley
Vader Edward van Edinburgh
Moeder Sophie Rhys-Jones
Dynastie Windsor
Broers/zussen James, graaf van Wessex

Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor (Frimley, 8 november 2003) is het oudste kind van prins Edward en Sophie Rhys-Jones, de hertog en hertogin van Edinburgh. Ze is een kleinkind van wijlen koningin Elizabeth II en prins Philip.

Leven[bewerken | brontekst bewerken]

Op 8 november 2003 werd het eerste kind van prins Edward en hertogin Sophie geboren: een dochter. Ze werd geboren in het Frimley Park Hospital in Surrey. Louise kwam op 23 november uit het ziekenhuis en op 27 november werd haar naam bekendgemaakt. Ze gaat door het leven als Lady Louise Windsor, omdat koningin Elizabeth voor Louise's geboorte heeft besloten een uitzondering te maken op de gebruikelijke titel. Ze zou, als kleindochter van de monarch via mannelijke lijn, recht hebben op de titel Her Royal Highness Princess Louise of Wessex. In 2007 kreeg ze een jongere broer James.

Ze werd op 24 april 2004 gedoopt. Haar peetouders zijn: Lord Ivar Mountbatten, Lady Sarah Chatto, Lady Alexandra Etherington, Francesca Schwarzenbach en Rupert Elli.

Tijdens het huwelijk van de Britse prins William met Catherine Middleton op 29 april 2011 was Lady Louise een van de bruidsmeisjes.[1]

Commons heeft mediabestanden in de categorie Lady Louise Windsor.
Voorganger:
James Mountbatten-Windsor
Lijn van de Britse troonopvolging
16
Opvolger:
Anne Mountbatten-Windsor