Louise Mountbatten-Windsor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Lady Louise Windsor
2003
Lady Louise Windsor bij Trooping the Colour in 2016
Lady Louise Windsor bij Trooping the Colour in 2016
Prinses van het Verenigd Koninkrijk
Periode 2003-
Vader Edward, graaf van Wessex
Moeder Sophie Rhys-Jones
Dynastie Windsor
Broers/zussen James, burggraaf Severn
Geboorteplaats Frimley

Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor (Frimley, 8 november 2003) is het oudste kind van de graaf van Wessex (Edward) en zijn vrouw de gravin van Wessex (Sophie). Ze is een kleinkind van Koningin Elizabeth II. Louise is geboren in het Frimley Park Hospital in Surrey. Ze heeft een jongere broer: James. Louise is sinds 23 april 2018 twaalfde in de lijn van de Britse troonopvolging.

Louise kwam op 23 november uit het ziekenhuis en op 27 november werd haar naam bekendgemaakt. Ze gaat door het leven als Lady Louise Windsor, omdat koningin Elizabeth voor Louise's geboorte heeft besloten een uitzondering te maken op de gebruikelijke titel. Ze zou, als kleindochter van de monarch via mannelijke lijn, recht hebben op de titel Her Royal Highness Princess Louise of Wessex.

Ze werd op 24 april 2004 gedoopt. Haar peetouders zijn: Lord Ivar Mountbatten, Lady Sarah Chatto, Lady Alexandra Etherington, Francesca Schwarzenbach en Rupert Elli.

Tijdens het huwelijk van de Britse prins William met Catherine Middleton op 29 april 2011 was Lady Louise een van de bruidsmeisjes.

Voorganger:
James Mountbatten-Windsor
Lijn van de Britse troonopvolging
12
Opvolger:
Anne Mountbatten-Windsor