Louise Mountbatten-Windsor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lady Louise Windsor in 2013

Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor (Frimley, 8 november 2003) is het oudste kind van de graaf van Wessex (Edward) en zijn vrouw de gravin van Wessex (Sophie). Ze is een kleinkind van Koningin Elizabeth II. Louise is geboren in het Frimley Park Hospital in Surrey. Ze heeft een jongere broer: James. Louise is 2 mei 2015 elfde in de lijn van de Britse troonopvolging.

Louise kwam op 23 november uit het ziekenhuis en op 27 november werd haar naam bekendgemaakt. Ze gaat door het leven als Lady Louise Windsor, omdat koningin Elizabeth voor Louise's geboorte heeft besloten een uitzondering te maken op de gebruikelijke titel. Ze zou, als kleindochter van de monarch via mannelijke lijn, recht hebben op de titel Her Royal Highness Princess Louise of Wessex.

Ze werd op 24 april 2004 gedoopt. Haar peetouders zijn: Lord Ivar Mountbatten, Lady Sarah Chatto, Lady Alexandra Etherington, Francesca Schwarzenbach en Rupert Elli.

Tijdens het huwelijk van de Britse prins William met Catherine Middleton op 29 april 2011 was Lady Louise een van de bruidsmeisjes.

Voorganger:
James Mountbatten-Windsor
Lijn van de Britse troonopvolging
11
Opvolger:
Anne Mountbatten-Windsor