MIT OpenCourseWare

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

MIT OpenCourseWare is een initiatief van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) met als doel alle educatieve materialen van zijn Bachelor -en Masteropleidingen online te zetten, gedeeltelijk gratis en openlijk beschikbaar voor iedereen en overal. MIT OpenCourseWare kan worden beschouwd als een grote, op internet gebaseerde publicatie van MITs cursusmateriaal. Het project was aangekondigd in oktober 2002 en maakt gebruik van de niet vrije Creative Commons licentie "Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States". Het project wordt gesponsord door het William and Flora Hewlett Foundation, het Andrew W. Mellon Foundation en MIT. Het initiatief heeft verschillende andere instituten aangemoedigd hun cursusmateriaal beschikbaar te maken als openlijke educatieve bronnen.

Vanaf juni 2009 zijn er meer dan 1900 cursussen online beschikbaar. Hoewel enkelen hiervan zijn gelimiteerd tot het lezen van lijsten en discussieonderwerpen, bestaat het grootste deel uit het behandelen van huiswerkopgaven, examens (vaak met antwoorden) en aantekeningen. Sommige cursussen bevatten ook interactieve webdemonstraties in Java of MATLAB, complete studieboeken geschreven door MIT professoren en gestreamde videocolleges.

Vanaf juni 2009 zijn er 27 opleidingen compleet gefilmd; waarvan niet allen de complete aantekeningen hebben. De video's zijn beschikbaar als stream, maar kan ook worden gedownload voor offlinegebruik. Veel video -en audiobestanden zijn ook beschikbaar op iTunes.

Externe link[bewerken]