Maaike De Vreese

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maaike De Vreese
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 26 juli 1984
Geboorteplaats Brugge
Regio Kieskring West-Vlaanderen, Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA)
Vlaams Parlementslid
Aangetreden juni 2019
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Maaike De Vreese (Brugge, 26 juli 1984) is een Belgisch Vlaamsgezind politica actief binnen de N-VA.

Levensloop[bewerken]

De Vreese behaalde een master criminologie aan de Universiteit Gent. In 2008 ging ze werken bij de Federale Overheidsdienst Vreemdelingenzaken. Als criminologe adviseerde ze politie en inspectiediensten tijdens operationele acties ter voorkoming en registratie van illegale tewerkstelling, mensenhandel en mensensmokkel.

In 2014 werd ze gedetacheerd naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Daar nam ze de functies op van veiligheidsadviseur en stafmedewerker voor de aanpak van transitmigranten.[1] Nadat de N-VA in december 2018 de federale Regering-Michel I verliet uit onvrede met het VN-Migratiepact en Francken bijgevolg ontslag nam, keerde ze terug naar de FOD Vreemdelingenzaken.

De Vreese werd bij de verkiezingen van 26 mei 2019 vanop de tweede plaats verkozen als Vlaams Parlementslid op de lijst van de N-VA in de Kieskring West-Vlaanderen met 14.810 voorkeurstemmen. Om dit mandaat op te nemen, nam ze politiek verlof op als ambtenaar.[2] Ook werd ze als deelstaatsenator naar de Senaat gestuurd.

De Vreese woont in Sint-Michiels. Ze is moeder van een dochter.