Maria Jaremtsjoek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maria Jaremtsjoek
Maria Jaremtsjoek tijdens het Eurovisiesongfestival 2014
Algemene informatie
Geboren 2 maart 1993
Geboorteplaats TsjernivtsiBewerken op Wikidata
Land Vlag van Oekraïne Oekraïne
Werk
Jaren actief 2012-heden
Genre(s) Popmuziek
Beroep Zangeres
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Maria Nazarivna Jaremtsjoek (Oekraïens: Марія Назарівна Яремчук) (Tsjernivtsi, 2 maart 1993) is een Oekraïense zangeres.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Maria Jaremtsjoek werd geboren in Tsjernivtsi als dochter van acteur Nazar Jaremtsjoek. Haar vader stierf aan maagkanker toen ze twee jaar oud was. Ze heeft één halfzus uit een vorig huwelijk van haar moeder, Vira, en twee halfbroers uit een vorig huwelijk van haar vader, Dmitri en Nazar.

In 2012 raakte ze bekend dankzij haar deelname aan de televisieshow Holos Krajiny, de Oekraïense versie van the Voice of Holland. In datzelfde jaar vertegenwoordigde ze haar vaderland op het internationale muziekfestival New Wave, waar ze derde werd. Ze nam ook deel aan de Oekraïense preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2013, waarin ze vijfde werd met het nummer Imagine.

Een jaar later waagde ze opnieuw haar kans, en ditmaal met succes: Maria Jaremtsjoek won de preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2014, en mocht aldus met het nummer Tick-Tock Oekraïne vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In de finale van 10 mei mocht Jaremtsjoek de spits afbijten met haar liedje. Uiteindelijk werd ze zesde met 113 punten.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Mariya Yaremchuk van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.