Naar inhoud springen

Marielle Bak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Marielle Bak (Bergen, 31 maart 1975) is kunstenaar en schilder.

Leven en jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Marielle is geboren in het kunstenaarsdorp Bergen. Daar is het voor haar allemaal begonnen. Haar liefde voor kunst en alles wat daarbij hoort. Afkomstig uit een creatieve familie, begon ze op 12-jarige leeftijd met les van de bekende schilder Ger Polak. Met een fles rode wijn en een stukje “hasj” fietste ze op jonge leeftijd iedere week naar het afgelegen boshuisje waar ze les kreeg. Van hem heeft ze veel geleerd en was hij haar eerste leermeester.

Buitenland en carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Op jonge leeftijd is ze uitgevlogen om inspiratie op doen in Spanje en andere landen. Uiteindelijk is ze na 17 jaar weer neergestreken in Amsterdam, waar ze een bewogen leven heeft met haar trots, haar zoon Ramses Maria Bak. Ze heeft talrijke exposities gehouden in het buitenland, waaronder in Barcelona en Ibiza. In Ibiza was haar eerste expo in 2004 – welke de krant ook heeft gehaald – een groot succes. Vanuit daar volgde meer exposities o.a in Barcelona. Terug in Nederland was Marielle lange tijd eigenaar van het eetcafé Mensjelief. Nu is zij al meer dan 10 jaar bedrijfsleider van Rederij Mokumboot.

Kunst[bewerken | brontekst bewerken]

De abstract expressionistische stukken van Bak zijn gemaakt met een breed scala aan materialen, waaronder oliën, acryl, steenkool, kleurpotloden, oliepastels, stof en papier op canvas.