Mark Koster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mark Koster is een Nederlands journalist en 'Chef Online' bij Quote.[1]

Korte professionele levensloop[bewerken | bron bewerken]

Koster werkte eerder al voor Quote en bij Het Financieele Dagblad. Hij was van 2004 tot 2005 werkzaam als hoofdredacteur van de Nieuwe Revu en werkte bij het Talpa-programma NSE. In 2006 richtte hij met twee compagnons het Amsterdamse productiebedrijf Campus TV op. In 2008 solliciteerde Koster naar de functie van hoofdredacteur bij het feministische tijdschrift Opzij.[2]

In dagblad De Pers schreef hij bijna dagelijks met Jojanneke van den Berge de pagina Koster en Jojanneke. Dagblad De Pers schorste hem in 2010 voor een maand nadat hij in diezelfde krant een artikel had geschreven over seksrelaties op de redactie.

In april 2010 richtte hij samen met financieel journalisten Eric Smit en Arne van der Wal de financieel-economische website Follow The Money op.

Zijn bedrijf CampusTV zou uiteindelijk in 2012 samengaan[3] met opinieplatform DeJaap van Bert Brussen, een nieuws- en opiniewebsite die daarop onder de nieuwe naam ThePostOnline verderging. Die site zou hem ook weer samenbrengen met De Pers: uit De Pers kwam in februari 2013 het initiatief De Nieuwe Pers van Jan-Jaap Heij voort,[4] dat hetzelfde jaar nog samenging met ThePostOnline.[5]

In december 2014 vertrok Koster weer bij ThePostOnline, om op het oude nest bij Quote 'Chef Online' te worden. Daarnaast neemt hij zaterdags op NPO Radio 1 in het programma WNL op Zaterdag tegen zes uur de zaterdagse kranten en sociale media door.