Maurice Warnon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Maurice Henri Joseph Warnon (5 april 1937 - Renlies, 23 maart 2011) was een Belgisch geestelijke en voorzittend bisschop van de Vrij-Katholieke Kerk. Hij was de zoon van Elisabeth Warnon.

Na het behalen van een onderwijzersdiploma aan de École Normale Provinciale van Morlanwelz studeerde Maurice Warnon psychologie, pedagogie en methodologie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Om professionele redenen studeerde hij vervolgens informatica in Genval, aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston en aan de Empire State University Albany te New York.

In 1959 huwde hij Joanna Mathilde Poortman en zij vestigden zich in 1964 in Brussel. In 1979 emigreerde het gezin naar de Verenigde Staten.

Hij werd door Philippe Encausse benoemd als hoofd van het Martinisme in Nederland in 1968 en stichtte de Martinisten Orde der Nederlanden in 1974. Hij was ook een aantal jaar voorzitter van de Branche Arundale van de Belgische Theosofische Vereniging.

Op 15 augustus 2005 werd hij unaniem verkozen tot voorzittend bisschop van de Vrij-Katholieke Kerk, een ambt dat hij tot zijn dood bekleedde. Teruggekeerd in België overleed hij hier op 23 maart 2011.