Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Het MPI voor Psycholinguïstiek

Het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek is een instituut voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van taal, gevestigd in Nijmegen in de Nederlandse provincie Gelderland. Het onderzoek van het Max Planck Instituut richt zich op verschillende niveaus van taal: de relatie tussen taal en genetica, neurobiologie, cognitie en psychologie.

Het instituut bestaat sinds 1980 en is een onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft. Het is het enige instituut van deze organisatie dat zich in Nederland bevindt. Het ligt op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Er werken ongeveer 135 mensen. Het heeft vier wetenschappelijke directeuren die elk verantwoordelijk zijn voor één van de wetenschappelijke secties: Simon Fisher (genetica en taal), Antje Meyer (psychologie en taal), Peter Hagoort (neurobiologie van taal) en Stephen Levinson (cognitie en taal).

Het instituut participeert in het in 1999 opgerichte F.C. Donders Centre for Cognitive Neuroimaging, ook gevestigd in Nijmegen.

Externe link[bewerken]