Maximo Ibarra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Maximo Ibarra (Cali, 13 december 1968) is een Colombiaans en Italiaans bestuurder en topfunctionaris. Sinds april 2018 is hij bestuursvoorzitter van KPN. In juni 2019 werd het vertrek van Ibarra aangekondigd.

Leven en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Ibarra werd in 1968 in Cali (Colombia) geboren. Hij studeerde politiek en economie aan de Universiteit van Rome, en hij heeft verscheidene opleidingen aan andere instituten gevolgd (London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business School). Hij is professor in marketing en digitale marketing bij de Luiss University & Business School in Rome.

Zijn eerste baan was bij Telecom Italia. Vervolgens werkte hij bij Omnitel, de voorloper van Vodafone Italië. Daarna veranderde hij van werkveld en werkte bij DHL, Fiat en Benetton. In 2004 keerde hij terug naar de telecomsector en ging werken bij het Italiaanse telecombedrijf Wind. Van 2012 tot april 2018 was hij de CEO van Wind.[1] Sinds 18 april 2018 is hij de CEO van KPN.

Ibarra heeft zowel de Colombiaanse als de Italiaanse nationaliteit, hij spreekt vloeiend Spaans, Italiaans en Engels. Hij is getrouwd en hij heeft een dochter.[1]

Op 25 juni 2019 werd bekend dat Ibarra per 30 september 2019 zal vertrekken. Volgens KPN zijn dringende familie-omstandigheden de reden voor zijn vertrek. Dit bericht kwam na een landelijke KPN-storing waardoor onder meer alarmnummer 112 drie uur lang niet bereikbaar was.

Bron[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]