Meridiaanpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Meridiaanpark
Meridiaanpark
Locatie Almere Vlag van Nederland Nederland
Coördinaten 52° 24′ NB, 5° 17′ OL
Opening 1983
Status in gebruik
Detailkaart
Meridiaanpark (Almere)
Meridiaanpark

Het Meridiaanpark is een park dat, van noordwest naar zuidoost, dwars door Almere Buiten loopt. Dit grootste park van Almere bestaat uit een bos, een laan, populierencarrees en weiden. Het ontwerp is gemaakt door de landschapsarchitect Harm Veenenbos.

Het brede noordelijk deel van het Meridiaanpark is heringericht tot Buitenplaats. Onderdeel van het park is de Seizoenbuurt. In het Meridiaanpark liggen Jeugdland Almere Buiten, Scoutinggroep De Meridiaan en het speeleiland. De plannen voor Warmoezerij "De Buitenplaats" (een biologische tuinderij in combinatie met voorzieningen voor zorg, kinderopvang en horeca) zijn een stille dood gestorven. Het oorspronkelijk daarvoor gereserveerde deel van het park is door de gemeente heringericht met een paddenpoel en een areaal fruitbomen, waarvan iedereen mag plukken als ze vrucht dragen. Door het park loopt sinds 2017 het wandelpad Lange Loper.

In 2018 werd gestart met het aanbrengen van een nieuwe, plantaardige walbeschoeiing van biocomposiet materiaal. Dit milieuvriendelijke materiaal is gemaakt van vezels van gras, waterplanten in combinatie met aardappelzetmeel.[1]