Michiel van Vugt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Michiel van Vugt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Michiel van Vugt
Bijnaam Mig
Geboortedatum 15 september 1980
Geboorteplaats Vlaardingen
Lengte 1,88 meter
Sportieve informatie
Discipline Hockey
Trainer/coach Robbert-Paul Aalbregt, Hans Streeder, Luuk van der Schoot
Portaal  Portaalicoon   Sport

Michiel van Vugt (Vlaardingen, 15 september 1980) was een Nederlands hockeyer en is nu schrijver, spreker en podcaster.

Hockey

De aanvallende Van Vugt begon zijn hockeyloopbaan bij Spirit. Via het tweede team van HC Rotterdam kwam hij in de zomer van 2006 terecht in de Hoofdklasse bij HC Rotterdam. Met die club werd hij tweemaal derde van Nederland. Verder won hij de bronzen medaille in de eerste editie van de EHL in seizoen 2007/2008. Zijn bijdrage was onder andere een doelpunt in de 1/2 finale tegen HGC. Na twee seizoenen maakte van Vugt de overstap naar satellietvereniging HC Aeolus. Daarna speelde hij nog een seizoen voor Cus Cube Brescia in de Italiaanse Seria A2.

Schrijver

In augustus 2016 is het eerste boek van zijn hand verschenen. Net Iets Slimmer gaat over hoe men betere financiële beslissingen kan nemen. In september 2018 is Genoeg verschenen, een boek over de vraag hoeveel geld je nodig hebt voor de rest van je leven. Dit is de Nederlandse vertaling van Enough van Paul D. Armson. Begin 2020 kwam Je Geld en of Je Leven uit. Een boek dat inspirerende verhalen combineert met praktische financiële tips. Een jaar later verscheen Durf en Daadkracht. Dit boek helpt financieel adviseurs met het verbeteren van hun onderneming.

Spreker

Hij spreekt ruim 50 keer per jaar in Nederland en het buitenland over gedrag en het maken van keuzes. In 2018 verzorgde hij onder meer een TEDx-talk in Gouda.

Podcast

Zijn podcast Je Geld en of Je Leven bestaat sinds 2017 en was onderdeel van het BNR EPN (Expert Podcast Netwerk). In deze podcast spreekt hij wekelijks gasten met bijzondere verhalen over het leven of mensen die meer inzicht geven in geldzaken.

Hij werkt in de financiële dienstverlening bij een vermogensbeheerder.

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

  • Net Iets Slimmer (2016)
  • Genoeg (2018)
  • Je Geld en of Je Leven (2020)
  • Durf en Daadkracht (2021)

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]

Euro Hockey League[bewerken | brontekst bewerken]

NK[bewerken | brontekst bewerken]

North East Field Hockey Association[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2005: Goud Westchester FHC