HC Rotterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HC Rotterdam
Volledige naam Hockey Club Rotterdam
Opgericht 16 september 1925
Plaats Rotterdam
Leden 2451[1]
Velden 3 water & 4 zand
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Sport

HC Rotterdam, HCR, of Hockeyclub Rotterdam, is met ongeveer 2500 leden na Kampong en HC Oranje-Rood de derde grootste hockeyclub van Nederland. De heren komen uit op het hoogste niveau en de dames op het op een na hoogste niveau. Tevens is het de succesvolste hockeyclub van Rotterdam.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het huidige HC Rotterdam ontstond in 1973 uit een fusie tussen HC Hillegersberg, RBC (Rotterdamsche Bonds Club) en MRHC (Maasstad-Rotterdam Hockey Combinatie). MRHC was op haar beurt weer een fusie (in 1942) tussen de verenigingen Mixed Hockey Club Rotterdam en Hockey Club Maasstad. Het oprichtingsjaar van de oudste hockeyclub van de drie, MRHC wordt daarom aangehouden als oprichtingsjaar. Vlak na de fusie telde HC Rotterdam ongeveer 600 leden. In 1992 werd het 1000ste lid verwelkomd en in 2010 het 2500ste. Tussen 2001 en 2010 was HC Rotterdam de grootste club van Nederland. In 1977 was HC Rotterdam de tweede Nederlandse hockeyclub met een kunstgrasveld en werd er een nieuw clubhuis in gebruik genomen op sportpark Laag Zestienhoven. In 1997 werd HC Rotterdam de grootste hockeyclub van Nederland.

Doordat in 1999 werd beslist dat de HSL-spoorlijn dwars door het toenmalige terrein van HC Rotterdam aan de Beekweg (Sportcomplex Laag Zestienhoven) moest lopen, werd een verhuizing als noodzakelijk gezien. Op 12 oktober 2000 omstreeks 15.00 uur werd de eerste paal geslagen en op 14 oktober een jaar later werd Sportpark Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek geopend. HCR heeft sindsdien de beschikking over een eigen hockeystadion met een maximale capaciteit van 10.000. Daarnaast telt de club drie water- en vier zandingestrooide kunstgrasvelden.

In november 2001 was de club het toneel van de strijd om de Champions Trophy voor mannen, in 2005 gastheer van het wereldkampioenschap voor junioren (onder 22 jaar) en in 2008 opnieuw voor de Champions Trophy. Ook is het gastheer geweest van meerdere Euro Hockey League evenementen. Van 1973 tot 1991 was M.A. (Tin) Jacobs voorzitter van HC Rotterdam. Samen met Carla van Ruiten (Hillegersberg) heeft hij vormgegeven aan de fusie en de totstandkoming van het (toenmalige) complex aan de Beekweg. Tin Jacobs wordt aangemerkt als de grondlegger van het huidige HC Rotterdam. Als dank voor zijn verdiensten is hij bij zijn afscheid benoemd tot ere-voorzitter. Van 1992 tot 2006 was Jan Hagendijk als voorzitter een belangrijke spil in het uitgroeien van HC Rotterdam tot de grootste hockeyclub van Nederland. Daarnaast was hij mede-verantwoordelijk voor de verhuizing naar het huidige complex en het binnenhalen van verschillende (inter)nationale toernooien. In 2006 gaf hij de voorzittershamer door aan Dick van Yperen. Hagendijk overleed op 6 maart 2010 en ter ere van hem werd de trofee van de ABN AMRO Cup naar hem vernoemd. In de zomer van 2013 droeg Van Yperen het voorzitterschap over aan Edwin Brouwers.

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Rotterdam tegen Oranje Zwart (2-0) in de finale van de play offs 2013

Vanaf de eenwording speelden de mannen (Heren 1) een stabiele factor in de een-na-hoogste competities. Zij waren vanaf de oprichting van de Overgangsklasse een vaste waarde tot 2000. In dat jaar werden de mannen voor het eerst kampioen en promoveerden naar de Hoofdklasse. Heren 1 speelde sinds het seizoen 2003/04 weer in de op een na hoogste divisie (overgangsklasse), maar dwongen op 21 mei 2005 onder leiding van Robbert Paul Aalbregt opnieuw promotie af naar de hoofdklasse door HC Eindhoven te verslaan in de promotieplay-offs. In het seizoen 2006/07 eindigden de mannen derde in de play-offs na HGC en Bloemendaal wat recht gaf op deelname aan de allereerste editie van de EHL en eindigden daar als derde, wat vervolgens herhaald werd in de tweede editie en in de derde editie werd de finale gehaald. Hans Streeder volgde Robbert-Paul Aalbregt op in 2008 als coach en ging sinds de zomer van 2011 fulltime aan de slag als technisch directeur bij de club. De club heeft momenteel Reinoud Wolff als coach van Heren 1. Na vier play off-deelnames behaalden de heren in 2012 voor het eerst de finale door HC Bloemendaal over drie wedstrijden te verslaan. In de finale verloren de heren met goed spel twee keer nipt van Amsterdam. In de reguliere competitie eindigden de heren tevens voor het eerst bovenaan op de ranglijst. In 2013 haalden de heren opnieuw de finale, doordat de derde plaats in de competitie was behaald en in de halve finale met Bloemendaal werd afgerekend. In de finale op 25 mei en 26 mei zou Oranje Zwart de tegenstander zijn. Op 2 juni 2013 werd HC Rotterdam na drie play-off wedstrijden voor de eerste keer kampioen van Nederland na twee gewonnen wedstrijden en een verloren wedstrijd.

Dames[bewerken | brontekst bewerken]

De vrouwen (Dames 1) waren sinds het seizoen 1992/93 een vaste waarde in de hoogste afdeling van de Nederlandse hockeycompetitie. Zij hebben zelfs in 2001 en 2002 in de finale gestaan van de play-offs om het landskampioenschap. In beide finales moesten de dames het onderspit delven tegen Den Bosch en in 2002 op slechts één haar na. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen met 2-1 en in Den Bosch leek de landstitel na de treffer via de strafcorner van Florien Cornelis vier minuten voor tijd naar Rotterdam te gaan. Tot overmaat van ramp scoorde Den Bosch in de allerlaatste minuut de gelijkmaker via Mijntje Donners en daarna maakte zij in de verlenging de winnende. In de derde wedstrijd won Den Bosch afgetekend met 4-1 van Rotterdam. Dichter bij het landskampioenschap is nog geen enkele Rotterdamse damesformatie geweest. Wel hebben de dames de Europcup II gewonnen in 2002 in Ourense en 2003 in eigen huis. Voormalig vrouwenbondscoach Gijs van Heumen stond sinds 2004 aan het roer bij de dames en droeg deze functie in 2008 over aan Stijn van Roosendaal die in 2009 werd vervangen door voormalig-international en speler van de club Caroline van Nieuwenhuyze-Leenders. Zij werd in 2011 wegens tegenvallende prestaties ontslagen. Remco Hartgers was haar opvolger, maar bij hem gebeurde hetzelfde. Hans Streeder werd vervolgens als interim-coach aangesteld. Sinds 23 oktober 2011 wonnen de vrouwen geen wedstrijd meer in de hoofdklasse en de vrouwen eindigden het seizoen 2011/2012 dan ook op een teleurstellende elfde plaats. Via play-outs moesten de dames degradatie zien te voorkomen tegen de nummer twee van de Overgangsklasse De Terriërs. Op 20 mei 2012 degradeerden de dames na twintig jaar op het zandveld van De Terriërs naar de Overgangsklasse. De nieuwe coach en voormalig-speler Richard de Snaijer moet proberen de vrouwenploeg weer terug op het hoogste niveau te brengen.

HC Aeolus[bewerken | brontekst bewerken]

HC Rotterdam had tussen 2001 en 2011 HC Aeolus geadopteerd als satellietvereniging. In deze constructie nam de club vrijwel alle leden over, maar bleef Aeolus als club met een eigen bestuur en de eerste teams bestaan. Heren 1 en dames 1 werden in die tien jaar tijd beide opgewerkt tot de Overgangsklasse. Doordat HC Rotterdam in het voorjaar van 2011 aangaf een ander beleid te willen gaan voeren met betrekking tot het tophockey, was er geen plaats meer voor de teams van Aeolus. De ruim 40 leden van Aeolus meldden zich kort daarop bij stadgenoot RHV Leonidas met het verzoek om te fuseren. Deze fusie werd op 5 augustus 2011 goedgekeurd door de algemene ledenvergaderingen van beide clubs.

Selectie 2016-2017[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Berend van Eldonk 1 Vlag van Nederland Nederland
Derk Meijer 2 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Wisse Schapers 4 Vlag van Nederland Nederland
Oliver Polkamp 5 Vlag van Nederland Nederland
Blair Tarrant 22 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Hidde Turkstra 27 Vlag van Nederland Nederland
Jochem Bakker 12 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerretsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Seve van Ass 10 Vlag van Nederland Nederland
Lukas Siebinga 7 Vlag van Nederland Nederland
Diede van Puffelen 15 Vlag van Nederland Nederland
Paul Melkert 8 Vlag van Nederland Nederland
Adam Dixon 16 Vlag van Engeland Engeland
Harry Martin 23 Vlag van Engeland Engeland
Aanvallers
Simon Egerton 9 Vlag van Engeland Engeland
Alastair Brogdon 6 Vlag van Engeland Engeland
Thijs van Dam 14 Vlag van Nederland Nederland
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland
Sebas Molkenboer 18 Vlag van Nederland Nederland
Coen Verdoorn 3 Vlag van Nederland Nederland

Dames[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Marjolein Bender 1 Vlag van Nederland Nederland
Annemeike Schermer 0 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Lotte de Heer 7 Vlag van Nederland Nederland
Lauren van den Enk 21 Vlag van Nederland Nederland
Bregje Sikkenk 6 Vlag van Nederland Nederland
Marije Appels 13 Vlag van Nederland Nederland
Lieke Appels 18 Vlag van Nederland Nederland Middenvelders
Bo Jaeger 5 Vlag van Nederland Nederland
Lisa van Baaren 10 Vlag van Nederland Nederland
Bente Sluyter 19 Vlag van Nederland Nederland
Miloe Jaeger 8 Vlag van Nederland Nederland
Jimena Cedres 15 Vlag van Argentinië Argentinië
Aanvallers
Alicia Lisapaly 4 Vlag van Nederland Nederland
Jessica van Rumpt 2 Vlag van Nederland Nederland
Noor Wortelboer 17 Vlag van Nederland Nederland
Frederique Moerman 16 Vlag van Nederland Nederland
Jikke Hopstein 14 Vlag van Nederland Nederland
Lieve van den Hurk 9 Vlag van Nederland Nederland
Julia Hensels 11 Vlag van Nederland Nederland

Selectie 2015-2016[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Pirmin Blaak 26 Vlag van Nederland Nederland
Coen Visser 1 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Wisse Schapers 4 Vlag van Nederland Nederland
Oliver Polkamp 5 Vlag van Nederland Nederland
Floris Benschop 24 Vlag van Nederland Nederland
Hidde Turkstra 27 Vlag van Nederland Nederland
Govert Soeters 21 Vlag van Nederland Nederland
Jochem Bakker 12 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerretsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Seve van Ass 10 Vlag van Nederland Nederland
Lukas Siebinga 7 Vlag van Nederland Nederland
Mitch Darling 20 Vlag van Ierland Ierland
Paul Melkert 8 Vlag van Nederland Nederland
Aanvallers
Simon Egerton 9 Vlag van Engeland Engeland
Johan Björkman 28 Vlag van Zweden Zweden
Thijs van Dam 14 Vlag van Nederland Nederland
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland
Paul Spies 23 Vlag van Duitsland Duitsland

Selectie 2014-2015[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Pirmin Blaak 26 Vlag van Nederland Nederland
Coen Visser 1 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Bas Appels 3 Vlag van Nederland Nederland
Oliver Polkamp 5 Vlag van Nederland Nederland
Floris Benschop 24 Vlag van Nederland Nederland
Hidde Turkstra 27 Vlag van Nederland Nederland
Govert Soeters 21 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Seve van Ass 10 Vlag van Nederland Nederland
Jochem Bakker 12 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerretsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Hidde Kruize 29 Vlag van Nederland Nederland
Timmo Kranstauber 37 Vlag van Nederland Nederland
Aanvallers
Bas Campbell 7 Vlag van Nederland Nederland
Paul Melkert 8 Vlag van Nederland Nederland
Björn Kellerman 9 Vlag van Nederland Nederland
Hugo Inglis 4 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Rowan Algera Vlag van Nederland Nederland
Thijs van Dam 14 Vlag van Nederland Nederland
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland

Selectie 2013-2014[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Pirmin Blaak 26 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Bas Appels 4 Vlag van Nederland Nederland
Oliver Polkamp 5 Vlag van Nederland Nederland
Floris Benschop 18 Vlag van Nederland Nederland
Hidde Turkstra 27 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Seve van Ass 10 Vlag van Nederland Nederland
Jochem Bakker 12 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerretsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Frans Hagemans 14 Vlag van Nederland Nederland
Jan Hagemans 19 Vlag van Nederland Nederland
Joost van den Berg 20 Vlag van Nederland Nederland
Jeffrey Thys 24 Vlag van België België
Timmo Kranstauber 37 Vlag van Nederland Nederland
Aanvallers
Bas Campbell 7 Vlag van Nederland Nederland
Paul Melkert 8 Vlag van Nederland Nederland
Björn Kellerman 9 Vlag van Nederland Nederland
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland

Dames[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepsters
Marjolein Kooyman 1 Vlag van Nederland Nederland
Marlieke van de Pas 18 Vlag van Nederland Nederland
Speelsters
Dominique de Wilde 3 Vlag van Nederland Nederland
Boukje Vermeulen 4 Vlag van Nederland Nederland
Bente Sluyter 5 Vlag van Nederland Nederland
Mathilde Aarnink 7 Vlag van Nederland Nederland
Lisa Harteveld 8 Vlag van Nederland Nederland
Amy Vloet 9 Vlag van Nederland Nederland
Florien Ringburg 10 Vlag van Nederland Nederland
Elsbeth Versterre 11 Vlag van Nederland Nederland
Daniela Possali 12 Vlag van Italië Italië
Bernice van Dijk 13 Vlag van Nederland Nederland
Lisette Korink 14 Vlag van Nederland Nederland
Chantal Kouwen 15 Vlag van Nederland Nederland
Fleur van Dooren 16 Vlag van Nederland Nederland
Miek van Geenhuizen 17 Vlag van Nederland Nederland
Sabine Plonissen 19 Vlag van Nederland Nederland
Marijn Hinskens 21 Vlag van Nederland Nederland
Martine Gatsonides 24 Vlag van Nederland Nederland
Sophie Klooster 25 Vlag van Nederland Nederland

Selectie 2007-2008[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Daan Vismans 1 Vlag van Nederland Nederland
Pirmin Blaak 24 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Mark Knowles 4 Vlag van Australië AUS
Thijs de Greef 20 Vlag van Nederland Nederland
Maurits Hertzberger 17 Vlag van Nederland Nederland
Sohail Abbas 9 Vlag van Pakistan PAK
Mark van Lambaart 16 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerretsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Matthe de Jong 14 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Waseem Ahmed 6 Vlag van Pakistan PAK
Willem Hertzberger 18 Vlag van Nederland Nederland
Robert Tigges 10 Vlag van Nederland Nederland
Peter Taylor 12 Vlag van Australië AUS
Ryan Archibald 6 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Paul Melkert 22 Vlag van Nederland Nederland
Aanvallers
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland
Nils van Vugt 7 Vlag van Nederland Nederland
Michiel van Vugt 15 Vlag van Nederland Nederland
Johrus Gommers 19 Vlag van Nederland Nederland
Guido van Buul 23 Vlag van Nederland Nederland
Phillip Burrows 5 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland

Selectie 2006-2007[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit
Keepers
Daan Vismans 1 Vlag van Nederland Nederland
Pirmin Blaak 20 Vlag van Nederland Nederland
Verdedigers
Mark Knowles 4 Vlag van Australië AUS
Matthe de Jong 2 Vlag van Australië AUS
Pieter Bos 21 Vlag van Nederland Nederland
Maurits Hertzberger 17 Vlag van Nederland Nederland
Sohail Abbas 9 Vlag van Pakistan PAK
Mark van Lambaart 16 Vlag van Nederland Nederland
Sjoerd Gerritsen 13 Vlag van Nederland Nederland
Middenvelders
Waseem Ahmad 6 Vlag van Pakistan PAK
Willem Hertzberger 18 Vlag van Nederland Nederland
Robert Tigges 10 Vlag van Nederland Nederland
Peter Taylor 12 Vlag van Australië AUS
Ryan Archibald 8 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Aanvallers
Jeroen Hertzberger 11 Vlag van Nederland Nederland
Nils van Vugt 7 Vlag van Nederland Nederland
Michiel van Vugt 22 Vlag van Nederland Nederland
Johrus Gommers 19 Vlag van Nederland Nederland
Phillip Burrows 5 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland

Bekende (oud-)spelers van HC Rotterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Bekende (oud-)coaches[bewerken | brontekst bewerken]

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

Resultaten Heren 1974-heden
6
A
2
C
2
C
3
A
2
C
4
A
8
B
3
C
4
A
7
B
2
B
6
A
4
A
9
A
9
B
4
A
9
B
4
A
10
B
7
B
10
A
8
A
8
B
6
B
3
B
4
A
1
A
12
1
A
11
3
B
1
A
8
3
3
4
7
4
1
3
3
5
6
2
74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17
Tweede klasse
Eerste klasse
Overgangsklasse
Hoofdklasse
Resultaten Dames 1974-heden
3
B
4
B
5
A
1
A
5
B
3
A
2
B
4
B
2
A
1
A
1
A
10
7
9
11
4
A
1
A
12
1
A
8
10
5
8
6
6
3
4
1
2
4
4
8
4
5
3
8
7
10
11
5
P
2
10
5
8
1
10
74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Tweede klasse
Eerste klasse
Overgangsklasse
Promotieklasse
Hoofdklasse

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Bondscompetities heren – seizoen 2019/2020
Hoofdklasse:Almere · Amsterdam · Bloemendaal · Den Bosch · HGC · Hurley · Kampong · Klein Zwitserland · Oranje-Rood · Pinoké · Rotterdam · Tilburg

Promotieklasse:Cartouche · HBS · hdm · HIC · Laren · Nijmegen · Qui Vive · Schaerweijde · SCHC · Victoria · Voordaan · Were Di

Overgangsklasse A:Berkel Enschot · Berkel Rodenrijs · Ede · Gooische · Groningen · Hattem · IJsseloever · Leiden · Phoenix · Union · Upward · Zwart-Wit
Overgangsklasse B:Alecto · Breda · Helmond · Hilversum · Huizen · Leonidas · Naarden · Push · Reigers · Ring Pass Delft · Xenios · Zwolle

1e klasse A:Alkmaar · Alliance · Alphen · AMVJ · Bennebroek · Fletiomare · Houten · Myra · Overbos · Rood-Wit · Terriërs · VVV
1e klasse B:DSHC · Etten-Leur · Forescate · HUDITO · IJssel · Ommoord · Pollux · Rijswijk · Roomburg · Schiedam · Warande · Zoetermeer
1e klasse C:Basko · Best · Eindhoven · Geel-Zwart · Geldrop · HCAS · HOD · Hopbel · Maastricht · MEP · Venlo · Weert
1e klasse D:Amersfoort · Apeldoorn · Bully · EHV · GCHC · GHBS · Kromhouters · Leusden · Oss · QZ · Shinty · USHC

2e klasse A:Abcoude · Amstelveen · FIT · Haarlem · WFHC Hoorn · Kikkers · Maarssen · Noordwijk · Purmerend · Spandersbosch · Weesp · Westerpark
2e klasse B:Barendrecht · Derby · DES · Dordrecht · Drunen · Goirle · Groen-Geel · HDS · Pelikaan · Pijnacker · Shot · Westland
2e klasse C:Apeliotes · Bemmel · Blerick · Concordia · Gemert · Heeze · Nuenen · Oedenrode · Rosmalen · Scoop · Uden · Venray
2e klasse D:Almelo · Baarn · Barneveld · Beuningen · Deventer · Eelde · Gron.Studs · Leeuwarden · Mezen · Wageningen · Westerduiven · Zevenaar

3e klasse A:AthenA · Castricum · Hisalis · Kraaien · Muiderberg · Nieuwegein · Rijnvliet · Soest · Strawberries · Woerden · Zeewolde · Zwaluwen
3e klasse B:Capelle · Dopie · Feijenoord · Gouda · Hoeksche Waard · Krimpen · Prinsenbeek · Souburgh · Tempo · Voorne · Waddinxveen · Ypenburg
3e klasse C:Bommelerwaard · Boxmeer · Dommel · Don Quishoot · DVS · HOCO · Horst · Kieviten · MOP · Oirschot · Tegelen · Waalwijk
3e klasse D:Ares · Arnhem · Civicum · Dash · Doetinchem · Drienerlo · Flevoland · HCM · Hondsrug · Oosterbeek · Steenwijk · Zutphen

4e klasse A:Bleiswijk · Catwijck · Evergreen · Heerhugowaard · IJburg · Loenen · Nieuwkoop · Saxenburg · Scoop Delft · Thor · Voorhout · Wateringse Veld
4e klasse B:Berlicum · Cranendonck · Deurne · Eersel · Heesch · Hockeer · Meerssen · Nova · Nuth · Peel en Maas · Wijchen
4e klasse C:Culemborg · DDHC · Gilze-Rijen · Goes · Liberty · Rapid · Spijkenisse · Tempo '34 · Vianen · Vlijmen · Walcheren · Zevenbergen
4e klasse D:Avanti · Dieren · Doorn/Haaskamp · Eemvallei · Haackey · HCHN · Lelystad · Lochem · Nijkerk · Spitsbergen · Twente
4e klasse E:Coevorden · Daring · Emmen · Graspiepers · Hardenberg · Harlingen · HVA · Meppel · Roden · Sneek
Bondscompetities dames – seizoen 2019/2020
Hoofdklasse:Amsterdam · Bloemendaal · Den Bosch · hdm · HGC · Hurley · Kampong · Laren · Oranje-Rood · Pinoké · SCHC · Victoria

Promotieklasse:Groningen · HBS · HIC · Huizen · Klein Zwitserland · Leonidas · MOP · Nijmegen · Rotterdam · Terriërs · Tilburg · Were Di

Overgangsklasse A:Alecto · Beuningen · Breda · Eindhoven · Fletiomare · Gooische · Helmond · Leiden · Push · Voordaan · Wageningen · Zwolle
Overgangsklasse B:Alliance · Almere · Amstelveen · Cartouche · QZ · Ring Pass Delft · Rood-Wit · Schaerweijde · Schiedam · Union · Weert · Xenios

1e klasse A:Alkmaar · AMVJ · AthenA · Haarlem · Houten · Myra · Naarden · Overbos · Qui Vive · USHC · VVV · Westerpark
1e klasse B:Alphen · Craeyenhout · DES · DSHC · Etten-Leur · HUDITO · IJsseloever · Rijswijk · Warande · Westland · Zoetermeer · Zwart-Wit
1e klasse C:Berkel Enschot · Best · Geel-Zwart · Geldrop · HCAS · HOD · Hopbel · MEP · Oss · Rosmalen · Uden · Venlo
1e klasse D:Amersfoort · Apeliotes · Bully · Civicum · Ede · EHV · GCHC · GHBS · Gron.Studs · Phoenix · Quick Stick · Upward

2e klasse A:Bennebroek · Castricum · Gouda · Hilversum · WFHC Hoorn · Nieuwegein · Reigers · Soest · Spandersbosch · Strawberries · Weesp · Zwaluwen
2e klasse B:Berkel Rodenrijs · Dopie · Dordrecht · Forescate · Groen-Geel · Kieviten · Pelikaan · Pollux · Rapid · Roomburg · Ypenburg · IJssel ·
2e klasse C:Blerick · Drunen · Goirle · HOCO · Horst · Maastricht · Nova · Nuenen · Oedenrode · Oirschot · Scoop · Son
2e klasse D:Almelo · Apeldoorn · Ares · Arnhem · Bemmel · Boxmeer · Deventer · HCM · Kromhouters · Leusden · Wijchen · Zevenaar

3e klasse A:Abcoude · Baarn · Barneveld · FIT · Hisalis · Loenen · Maarssen · Noordwijk · Purmerend · Shinty · Spitsbergen · IJburg
3e klasse B:Barendrecht · Bleiswijk · Catwijck · Derby · HDS · Hoeksche Waard · Ommoord · Pijnacker · Rapide · Spijkenisse · Tempo '34 · Voorne
3e klasse C:Basko · Boekel · Concordia · Don Quishoot · DVS · Gemert · Heeze · Liberty · Meerssen · Shot · Sjinborn · Waalwijk
3e klasse D:Dieren · Eelde · Flevoland · Goor · Haackey · Mezen · PW · Steenwijk · Twente · Westerduiven · Zutphen

4e klasse A:DDHC · Feijenoord · Gilze-Rijen · Goes · Olympia · Prinsenbeek · Souburgh · Tempo · Udenhout · Walcheren · Zevenbergen
4e klasse B:Alkemade · Evergreen · Heerhugowaard · Kikkers · Kraaien · Saxenburg · Scoop Delft · Thor · Uitgeest · Voorhout · Wateringse Veld · Zandvoort
4e klasse C:Berlicum · Cranendonck · Deurne · Druten · Heesch · Mierlo · Nuth · Overbetuwe · Tegelen · Venray · Vlijmen
4e klasse D:Avanti · MHC Buitenhout · Doetinchem · Drienerlo · Eemvallei · HCHN · Lelystad · Lochem · Nijkerk · Oosterbeek · Zeewolde
4e klasse E:Capelle · Culemborg · HCRB · Krimpen · Kromme Rijn · Montfoort · Nieuwkoop · Rijnvliet · Vianen · Waddinxveen · Woerden
4e klasse F:Coevorden · Daring · Dash · Hoogeveen · Hondsrug · HVA · Graspiepers · Hardenberg · Harlingen · Leeuwarden · Meppel