Mickey Lammers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mickey Lammers
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Martin van Steijn.png
Debuut 24 april 1991
Laatst gezien 7 februari 2003
Reden vertrek Krijgt een baan aangeboden als correspondent in Berlijn
Gespeeld door Martin van Steijn
(1991-1994 • 1998 • 2002-2003)
Afleveringen 148-815, 1496-1530, 2378-2465
Persoonsinformatie
Volledige naam Michel Theodorus Lammers
Bijnaam Mickey
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Beroep Verslaggever

Michel Theodorus (Mickey) Lammers is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd van seizoen één tot medio seizoen vijf vertolkt door acteur Martin van Steijn. Van Steijn maakte begin 1998 en eind 2002 tweemaal een comeback in GTST.

Geschiedenis[bewerken]

1991-1994[bewerken]

Mickey maakt in april 1991 zijn opwachting in de serie; hij is in het opvangcentrum terechtgekomen na jarenlang door zijn oom Leo te zijn mishandeld. Mickey krijgt lijkt nergens zin in te hebben totdat hij verliefd wordt op Nancy, het nichtje van Govert Harmsen. De dan nog boze buurman keurt deze relatie af omdat hij denkt dat er in het opvangcentrum alleen maar probleemjongeren verblijven. Mickey en Nancy besluiten samen weg te lopen, en moeten daardoor voor de kinderrechter verschijnen. Dankzij de inspanningen van Mickeys voogd Daniël Daniël komen ze er slechts met een omgangsverbod van af.

Na zijn afscheid van Nancy begint Mickey langzamerhand zijn draai te vinden; hij woont in Huize Koossie met onnder andere Myriam van der Pol, Anita Dendermonde en Peter Kelder die net ontslag heeft genomen bij het opvangcentrum. Mickey runt met Peter een vissersloods en werkt als barman in De Koning waarna hij leerling-journalist bij Het Spectrum wordt. Janine Elschot brengt hem de kneepjes van het vak bij. Mickey schrijft artikelen over het zogenoemde pasjesbeleid van discotheek Xanadu en de frauduleuze praktijken van Martine Hafkamp; dit leidt tot de sluiting van de disco en de ondergang van de machtigste vrouw van Meerdijk.

Ondertussen wil het in de liefde niet vlotten; Dian Alberts heeft al een relatie met Tim Waterman, Christie wordt weggejaagd door de jaloerse Emma Driessen, Anita vindt hem te kinderachtig, en ook de strijd met Mark de Moor om de charmes van Janines zus Marieke moet hij opgeven. Mickey gaat in dienst, maar keert een paar maanden later terug; hij is afgekeurd. Huize Koossie loopt leeg en wordt uiteindelijk overbodig omdat Anita een hotel begint. Mickey verhuist naar Berlijn waar hij correspondent wordt voor Het Spectrum.

1998 en 2002[bewerken]

Bij zijn terugkeren in Meerdijk blijkt Mickey nog steeds gevoelens te hebben voor Anita. Na heel veel perikelen staan ze op het punt elkaar het jawoord te geven. Plotseling gaat de deur van de trouwzaal open en verschijnt Anita's grote liefde Rik de Jong in beeld. Iedereen in Meerdijk dacht dat hij was overleden in een Thaise gevangenis. Uiteindelijk kiest Anita toch voor Rik en besluit Mickey terug te gaan naar Berlijn.

Familiebetrekkingen[bewerken]

Kinderen[bewerken]

Miskraam met Anita Dendermonde