Myriam van der Pol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
19-07-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Dit is geen encyclopedisch artikel, dit is het navertellen van 400+ afleveringen van GTST

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Myriam Alberts-van der Pol
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Isa Kamerling-Hoes.JPG
Debuut 1 oktober 1990
Laatst gezien 2 september 1994
Reden vertrek Vertrok met Rob Floor naar Parijs
Bedacht door Reg Watson
(gebaseerd op Raelane Geddes uit The Restless Years)
Gespeeld door Isa Hoes
Afleveringen 1-471, 749-755
Persoonsinformatie
Volledige naam Myriam Alberts-Van der Pol
Geslacht Vrouw
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Familie
Huwelijk John Alberts (1991-92)

Myriam Alberts-van der Pol is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Myriam van der Pol kwam in de serie voor van oktober 1990 tot januari 1993. Voor de bruiloft van Roos en Arnie maakte Myriam eenmalig haar comeback in de serie. De rol van Myriam werd gespeeld door actrice Isa Hoes.

Isa Hoes werd door haar rol als Myriam van der Pol bekend in Nederland. Ze stond vooral bekend vanwege haar opvallende kapsels. In 2002 gaf Isa Hoes een interview ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van de soap.

Verhaallijnen[bewerken]

Werk[bewerken]

Myriam zat bij Arnie, Peter, Annette, Linda en Rien op school. Ze ging vroegtijdig van school af en ging werken in een koffieshop. Myriam vind het werk dat ze doet eigenlijk niet leuk en is vaak brutaal tegen de klanten. Peter Kelder merkt dit op en meldt dit aan de baas om zo zelf Myriams werk te krijgen. dit lukt hem want Myriam word ontslagen door de baas en Peter krijgt haar job. Omdat Myriam en Peter nooit een goede combinatie is geweest wil Peter in eerste instantie niks meer met Myriam te maken hebben. Uiteindelijk leggen ze hun ruzie bij en mag Myriam bij Peter komen werken. Myriam word verliefd op Peter maar hij zegt haar dat ze beter gewoon vrienden kunnen blijven. De koffieshop draait niet goed en ondanks alle inspanningen die Peter doet gaat de koffieschop failliet. Deze blijkt door Daniël opgekocht. Daniël begint met Peter een zaak door zijn boot te verhuren.Myriam krijgt Peter zover dat hij haar aanbiedt bij Daniël en ze krijgt er ook werk. Daniël is gokverslaafde en vergokt heel de boot op een dag een een stel klanten. Hierna zwerft Myriam een beetje rond van job tot job, onder andere bij een cinema. Myriam krijgt uitijndelijk een Job in een koffieshop.

Emiel en Logeren bij Annette[bewerken]

Myriam word na een tijd ook haar huis uitgezet en kan blijven logeren in het flatje bij haar vriendin, Annette Van Thijn. Annette wou dit eigenlijk niet omdat ze ook al Emiel Bezemer op logé heeft. Annettte is ze beide al snel beu. Dankzij Myriam en Emiel hun voorvallen en door hun streken word Annette door de appartementsraad eruit gezet. Myriam gaat terug naar haar moeder. Emiel weet niet waarnaartoe want de band met zijn moeder is heel slecht, met zijn vader heeft hij helemaal geen contact meer. Uiteindelijk gaat hij toch naar zijn moeder. Myriam is echter verliefd geworden op Emiel en loopt bij hun de door plat. Emiels moeder maakt duidelijk dat ze niet welkom is, ook Emiel zegt tegen Myriam dat het beter is dat ze elkaar niet meer zien. Wanner op een dag zijn moeder zich ineens blijkt verzoent te hebben met zijn vader kan Emiel hier niet tegen omdat zij vader voor hem nooit een vader is geweest. Emiel vertrekt uit Meerdijk en Myriam blijft met een gebroken hart achter.

Waarzegster[bewerken]

Wanneer Suzanne Balk, een van haar vriendinnen haar vertelt over een waarzegster kan Myriam het niet laten om een kijkje te gaan nemen. Keer op keer gaat ze terug omdat de waarzegster haar van alles voorspelt, de waarzegster is eigenlijk een bedriegster. Ze geeft er meer en meer geld aan uit want het kost heel veel geld per sessie, wanneer Myriam op een keer bij de waarzegster is zegt ze dat dit haar laatste geld is, de waarzegster maakt hier misbruik van door te zeggen dat er iets erg gaat gebeuren, ze kan niet zeggen wat. (dit verzint ze maar) Myriam is bang en wil het perse weten en steelt uiteindelijk geld van Annette en Emiel. Wanneer Suzanne en Annette hierachter komen zijn ze niet echt boos omdat ze weten dat Myriam zichzelf niet is. Ze willen hun vriendin beschermen en raden haar aan niet meer te gaan. Emiel heeft veel invloed op Myriam en kan haar overtuigen want Myriam zegt niet meer te gaan. Dit zegt ze tegen iedereen want ze gaat nog steeds stiekem. Wanneer Annette en Emiel hierachter komen gaan ze naar Mevrouw Helmink, een oud lerares van haar die in het flat naast hun woont. (Myriam Annette en Emiel wonen samen.) Helen Helmink denkt dat het geen zin heeft naar Myriam te gaan maar gaat met de waarzegster zelf praten. Ze verplicht de waarzegster Myriam niet meer toe te laten zodat Myriam geen geld kan uitgeven. Uitijndelijk heeft ze door dat de waarzegster oplichtster was.

John[bewerken]

Na een tijd leert Myriam John Alberts, de neef van een van haar vrienden Arnie Alberts, kennen. Zij is stapelverliefd op hem, maar John ziet haar niet staan, hij is enkel geïnteresseerd in Annette. Opeens wil John toch met Myriam trouwen omdat als hij 3 jaar is getrouwd een erfenis krijgt van een verre tante. Jef en Karin, de ouders van John, vinden dit geen goed idee. John gaat toch door met het plan. Jef en Karin proberen Myriam om te praten. hoewel Myriam weet dat John niet echt van haar houdt. Gaat ze er toch mee door. John en Myriam trouwen. John gaat een baan zoeken en komt terecht bij Rien Hogendoorn, die bekent staat als "niet te vertrouwen." Vooral Myriam vindt dit geen goed idee maar John gaat er toch mee door. Uiteindelijk blijken ze opgelicht en zitten John en Myriam, dankzij Rien maar ook Frits Van Houten zwaar in de schulden. John zegt Myriam alles terug te betalen omdat hij haar hierbij heeft betrokken. John gaat en lening aan bij zijn ouders. Uiteindelijk laat John Myriam toch in de steek en vertrekt John. Myriam, die al die tijd hoopte dat het nog iets ging worden tussen hun, is kapot van verdriet.

Vertrek[bewerken]

Ze komt uiteindelijk toch nog iemand anders tegen, Rob Floor, en vertrekt met hem naar Parijs. Myriam laat Meerdijk achter zich en neemt afscheid van al haar vrienden.

Arnie en Roos[bewerken]

Later keert ze nog eenmalig terug voor de trouw van Arnie en Roos.

Familiebetrekkingen[bewerken]

  • Jef Alberts (schoonvader, 1991-1992)
  • Karin Alberts (schoonmoeder, 1991-1992)
  • Dian Alberts (schoonzus, 1991-1992)
  • Ted van der Pol (broertje)
  • Carrie van der Pol (zus)
  • Nikita van der Pol (nichtje)