Bing Mauricius

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bing Mauricius
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 3 januari 2005
Speelduur 2005–
Bedacht door Kennard Bos
Dag Neijzen
Gespeeld door Everon Jackson Hooi
Status Huidig; Hoofdrol
Afleveringen 2871–
Persoonsinformatie
Volledige naam Bernhard Mauricius
Bijnaam Bing
Geboren 29 februari 1980
Geboorteland Suriname Vlag van Suriname
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Suriname Surinaams
Beroep Horecamanager
Zakenman
Familie
Ouders Stanley Mauricius
Dorothea Grantsaan
Zussen JoJo Abrams
Huwelijk Sjors Langeveld (2006–2007, 2012)
Nina Mauricius (2016–)
Kinderen Manu Mauricius
Nola Sanders (adoptief)
Max Mauricius (wettelijk)

Bernhard "Bing" Mauricius is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Geschiedenis[bewerken]

Komst naar Meerdijk[bewerken]

Bing kwam in januari 2005 naar Meerdijk. Hij had in de gevangenis gezeten voor diefstal, maar eigenlijk was hij onschuldig. Hij werd manager van Teluma en trouwde met Sjors Langeveld. Sinds zij is vreemdgegaan met haar ex Milan Verhagen gaat het niet echt goed meer met de twee echtelieden. Hij werd neergestoken door Vadim Kadar en lag in kritieke toestand in het ziekenhuis. Later is zijn toestand aanzienlijk verbeterd en heeft hij vanuit het ziekenhuis een oproep via de tv gedaan om zijn vermiste moeder Dorothea op te sporen. Toen dit niets opleverde is hij vervolgens ook naar Duitsland vertrokken om zijn moeder op te sporen. Nadat hij was teruggekeerd in Meerdijk, besloot hij van Sjors te scheiden.

Liefdesperikelen[bewerken]

Na zijn scheiding van Sjors Langeveld heeft hij een relatie gehad met Ronja Huygens. Hij ging echter vreemd met Lorena Gonzalez en nadat hij met Ronja naar bed was geweest, biechtte hij op dat hij was vreemdgegaan. Later bleek dat Ronja van hem in verwachting was en ze abortus wilde, waar hij eerst voorstander van was, maar na het overlijden van zijn moeder Dorothea Grantsaan op 8 december 2008 was hij er opeens tegen. Ronja Huygens zette haar abortus later toch door en Bing was erg teleurgesteld.

Overname nachtclub[bewerken]

Hij kocht in februari 2009 de club Teluma van Jack van Houten, grotendeels van het geld van Jef Alberts die kort daarvoor café De Koning had verkocht aan een projectontwikkelaar Van Maanen. Nu Bing Teluma in handen heeft, kan Van Maanen de sloop van de panden en de bouw van een winkelcentrum in dat gebied niet laten uitvoeren. Jack van Houten heeft in het koopcontract van Teluma een clausule laten opnemen, waarin staat dat zijn zus Sjors Langeveld blijvend mag wonen in het appartement van Bing op de verdieping boven Teluma. Maar Bing woont inmiddels samen met Lorena - zijn sekspartner - en zij wil absoluut niet dat Sjors bij hen komt wonen.

Op vrijdagavond 24 april 2009, tijdens het verjaardagsfeest van Nina Sanders, ontplofte de Teluma door een gasexplosie in de kelder, waar Nina Sanders en Dex Huygens net aanwezig waren en gewond raakten. De overige gasten van het feest bleven ongedeerd. Toen de recherche erachter kwam dat de gasexplosie in Teluma was veroorzaakt door nalatigheid bij het onderhoud van de gasleidingen, wist Lorena - de vriendin van Bing - zich plotseling te herinneren dat een monteur haar zijn visitekaartje had gegeven om een afspraak voor een onderhoudsbeurt te maken. Zij had dit echter naast zich neergelegd en wist dat wanneer dit zou uitlekken, zij een groot probleem zou hebben.

Met een list wist ze een afspraak te maken met diezelfde monteur en kocht hem om. Hij ging vervolgens na betaling van een fors geldbedrag door Lorena akkoord met het verzwijgen van het gesprek met Lorena. Ook wijzigde hij de agenda van zijn onderhoudsbedrijf en kwam erin te staan dat de laatste afspraak van een onderhoudsbeurt gemaakt zou moeten worden in de tijd dat Jack van Houten nog eigenaar van Teluma was. Hiervan werd een rapport opgemaakt en dit kwam bij de recherche en ook bij Ludo Sanders terecht, die er vervolgens van uitgingen dat Jack van Houten aansprakelijk was voor het ernstige letsel van Nina Sanders ten gevolge van de gasexplosie.

Gezin met Sjors?[bewerken]

Net voordat Lorena terugkomt uit de gevangenis, gaat Bing naar bed met Sjors. Sjors die dan antibiotica slikt wist niet dat de pil dan niet werkte en ging ook met Danny naar bed. Maar dan komt Sjors erachter dat ze zwanger is en niet weet wie de vader is. Als blijkt dat het kind van Danny is komt dat hard aan; Bing kan niet aanzien dat Lana niet zijn kind is en besluit om een tijdje weg te gaan.

Na zijn terugkeer opent hij samen met Lucas de nachtclub Dansatoria. Hij neemt Amber in dienst en staat oogluikend toe dat ze drugs verkoopt in ruil voor winstdeling; Wiet wordt hier het slachtoffer van. Sjors komt erachter en omdat Bing de boel blijft ontkennen laat ze voor straf "alles en iedereen doorlichten". Maar de club blijft open en Bing gaat weer met Sjors naar bed; en ditmaal maakt hij haar wel zwanger. Bing verkeert in de wolken door het goede nieuws, maar Sjors kan en wil niet het blijde gezinnetje met hem uithangen omdat ze bang is dat dit ten koste gaat van Lana. Bing denkt dat Sjors een abortus heeft gepleegd en duwt haar wanhopig tegen de grond, met alle gevolgen van dien; Sjors krijgt een miskraam en Bing brengt de nacht door in een politiecel. Hij komt tot inkeer en weet nog net te voorkomen dat Sjors uit Meerdijk vertrekt.

Ze komen weer samen en wanneer Sjors onvruchtbaar blijkt te zijn gaan ze voor adoptie. Omdat Bing een strafblad heeft blijkt dit toch moeilijker dan gedacht. Bing is ervan overtuigd dat ze nooit een kind kunnen adopteren omdat hij een strafblad heeft. Toch hebben ze mazzel, want Rikki de Jong is ongewenst zwanger en wil het kind afstaan; samen met Sjoerd, de vader van het kind, de ouders van Sjoerd en haar eigen vader besluit ze het kindje af te staan aan Sjors en Bing.

Op 18 november 2011 wordt Bram het kindje van Rikki en Sjoerd geboren, al snel na de thuisbevalling nemen Sjors en Bing het kindje mee naar huis. Bing ziet Bram al snel helemaal als zijn zoon, hij is dan ook woedend als Sjoerd en Rikki hem terug willen. Het komt tot een rechtszaak die Sjors en Bing in eerste instantie winnen. Sjors trekt zich echter terug en ze raken Bram kwijt. Bing is woedend en maakt Sjors duidelijk dat het over is tussen hen. Uiteindelijk maakt Bing het goed met Sjors en komt hij tot de conclusie dat hij geen echte vaderlijke gevoelens voor Bram heeft gehad. Ze besluiten te trouwen. Maar tijdens een feest van Bing in club Dansatoria wordt Sjors aangereden door Aysen Baydar, door toedoen van Lucas Sanders, die drugs in haar drankje stopte. Sjors raakt verlamd en Bing en Sjors trouwen in het ziekenhuis. Vlak daarna vertrekt Sjors naar Zwitserland waar ze geopereerd en gerevalideerd zal worden. Ondertussen gaat Bing vreemd met Aysen.

Kanker[bewerken]

Wanneer Bing per ongeluk neergestoken wordt door Sjors, ontdekken artsen dat hij lymfeklierkanker heeft. Wanneer hij hoort dat de stamceltransplantatie is gelukt, valt Lana, die een beetje ziek is, hem in de armen terwijl hij nog onvoldoende weerstand heeft opgebouwd. Uiteindelijk blijkt dat hij een virus heeft opgelopen en dat een kunstmatige coma de enige kans op overleving is. Aysen Baydar, waarmee hij inmiddels een relatie heeft, is zijn grote steun tijdens zijn ziekte en uiteindelijk herstelt hij.

Zijn ziekte verandert Bing echter volledig. Hij wil vanaf nu volop gaan genieten van het leven en alles eruit halen wat erin zit. Zo geeft hij aan een open relatie met Aysen te willen en bovendien wil hij een kind van haar. Een open relatie ziet Aysen echter niet zitten en ook is ze nog helemaal niet toe aan het krijgen van kinderen. Toch beloofd ze Bing erover na te zullen denken om zo een breuk te voorkomen. Later geeft ze toe dat ze hier nooit over heeft nagedacht en uiteindelijk wordt de relatie verbroken.

Kind met Monica[bewerken]

Bing wil een kind en komt in aanraking met Monica de Klein. Voor een groot bedrag om haar schulden te betalen wil zij wel zwanger worden van Bing. Na kunstmatige inseminatie wordt Monica zwanger. Aysen chanteert Monica en steelt Bings ingevroren sperma om te voorkomen dat hij ooit een kind krijgt. Bing probeert Monica uit de buurt van Aysen te houden en wil met haar naar het buitenland vluchten. Maar als Monica hem in opdracht van Aysen uittest door te liegen over een miskraam slaat Bing haar tegen de vlakte omdat zijn laatste kans op een kind nu verkeken zou zijn. Bing wil Monica niet meer zien en is vastbesloten om eigenhandig met Aysen af te rekenen nadat hij een aangifte tegen haar intrekt. Op de dag van de parachutesprong, op Riks vrijgezellenfeest, wordt Bing zelf gearresteerd wegens mishandeling van Monica; maar ook omdat hij per ongeluk naar Menno Kuiper uithaalde in plaats van naar Aysen die Monica ertoe heeft aangezet om aangifte te doen. Bing geeft de strijd op en gaat voor twee maanden de cel in. Na deze periode keert Bing terug in Meerdijk waar hem een nieuwe verrassing wacht; Aysen komt tot de conclusie dat Bing diegene zou kunnen zijn die Mike vermoord heeft, maar dat hij het eigenlijk gemunt had op Aysen. Uiteindelijk blijkt Rik de dader. Twee jaar later keert Monica terug naar Meerdijk om Manu af te geven aan Bing, omdat ze de zorg voor het kind zelf niet meer aankan.

Brandstichting[bewerken]

Bing en Lucas 'lenen' op een avond de boot van Ludo. Ze raken een stuk hout, waardoor de boot schade oploopt, en als later blijkt dat Tim Loderus diezelfde avond spoorloos is verdwenen denken ze dat ze hem hebben aangevaren. Waar Lucas in paniek raakt blijft Bing kalm; hij steekt de boot in brand maar wordt gezien als hij wegrijdt op de brommer van Dansatoria. Nuran verschaft hem een alibi door te zeggen dat ze met Bing op het strand was. Bing vertelt Sjors de waarheid omdat hij vindt dat ze daar recht op heeft, maar door dat te doen brengt hij zichzelf en Nuran in de problemen; Sjors is vastbesloten om hem achter de tralies te krijgen en vindt in Aysen een bondgenoot. Ze zetten een val uit en Bing trapt erin; hij wordt gearresteerd omdat hij in zijn proeftijd Aysen heeft geduwd en haar per sms zou hebben bedreigd (dit heeft Sjors gedaan).

Relatie met Nuran[bewerken]

Nadat Nuran bij een ruzie met Sjors door de glazen deur van Lorena was gevallen, kreeg ze te horen dat ze halfzijdig verlamd was. Toen Bing dit hoorde, besloot hij haar te helpen met haar revalidatie. Bing en Nuran gingen naar het zwembad voor therapie. Nuran bedenkt smoesjes om niet te zwemmen. Bing is dit zat en duwt haar naar de bodem. Even later brengt hij haar boven water en dwingt haar tot therapie. Een tijdje later spreekt Nuran haar gevoelens voor Bing uit. Bing staat voor een dilemma. Hij wil zijn mening geven, maar haar niet kwetsen. De relatie met Nuran komt tot een einde wanneer zij naar Californië verhuist om daar te revalideren.

Huwelijk met Nina[bewerken]

Bing krijgt een relatie met Nina die zijn tweede vrouw wordt; het duurt echter enige tijd voor hij het respect van Ludo wint. Het heeft er zelfs toe geleid dat hij op een gegeven moment naar de vijand is overgelopen; Sjors' moeder Martine Hafkamp die tijdelijk terugkeerde na een jarenlange afwezigheid. Martine doet alsof ze het beste voor heeft met Bing en laat hem beschieten, waardoor hij blind wordt; Ludo krijgt de schuld. Pas na een paar maanden keert zijn gezichtsvermogen voor een groot deel terug.

Vriendschap met Amir[bewerken]

Terwijl Nina langdurig op zakenreis naar Hongkong gaat deelt Bing het huis met Nina's assistente Loes en sluit hij vriendschap met de Afghaanse vluchteling Amir Nazar die in het ziekenhuis werkt. Als Bing hoort dat Amir wordt dwarsgezeten door de nieuwe directeur Jan Maes - die ook ex-oppas Zoë Xander chanteert - komt hij in actie. Jan Maes wordt de volgende dag dood uit het water gehaald; Bing geldt als hoofdverdachte, vooral omdat hij Jans laptop in zijn bezit heeft en zijn alibi niet blijkt te kloppen.

Loes[bewerken]

Als Nina Sanders voor een tijdje naar Hongkong moet, wordt Loes de Haan haar vervanger. Al snel krijgt Loes gevoelens voor Bing, maar doet hier niks mee omdat hij al getrouwd is met Nina. De hele situatie met Loes loopt uit de hand. Loes blijkt Jan Maes vermoord te hebben en draait door. Ze ontvoert Nina en stopt haar in een kofferbak van een sloopauto. Nina weet te ontsnappen en komt bij Carlos Ramirez terecht in Spanje. Ze is haar geheugen kwijt. Carlos gaat op onderzoek uit in Meerdijk en ontdekt Nina haar verhaal. Voordat hij het haar wil vertellen staan Ludo en Bing op de stoep in Spanje. Uiteindelijk ontvoerd Bing Nina mee terug naar Meerdijk. Uiteindelijk krijgt ze haar geheugen terug, maar kan niet kiezen tussen Bing en Carlos. Bing dringt zich te veel op en daarom kiest Nina voor Carlos. Carlos zegt niet kinderen van een ander op te willen voeden en zegt dat Nina bij Bing hoort. Hij neemt afscheid van haar. Nina en Bing krijgen alsnog ruzie en dreigen beiden met een scheiding. Uiteindelijk willen ze dit toch niet en komen ze weer bij elkaar.

Geboorte Max[bewerken]

Nina bevalt van een zoon, Max; Amir is de donorvader en zou in eerste instantie afstand nemen, maar hij kan zijn gevoelens niet onderdrukken en plant al snel geheime afspraakjes met Nina om Ravi (zoals hij Max noemt) te kunnen zien. Bing voelt zich bedreigd als hij daar achter komt en neemt wraak; hij laat Amir opdraaien voor diefstal van medicijnen en drugshandel door zogenaamde bewakingsbeelden naar de politie te sturen. Op dezelfde manier zorgt Bing er ook voor dat Amir weer vrijkomt; dit onder dwang van Nina die door Sjors op de hoogte is gebracht. Amir weet nu ook hoe het werkelijk zit; hij besluit geen aangifte te doen, op voorwaarde dat Bing (en ook Nina) schriftelijk instemt met een volledige omgangsregeling. Amir zegt dat de vriendschap voorbij is, maar Bing weigert dat te accepteren en doet zijn uiterste best om het weer goed te maken; hij wijzigt zelfs de naam van Max in Max-Ravi. Pas wanneer Bing zich verontschuldigt komt het goed en wordt hij alsnog gevraagd als getuige op Amirs bruiloft.

JoJo[bewerken]

Ondertussen blijkt Bing een halfzus te hebben; JoJo Abrams staat op een dag voor de deur en beweert de dochter van Stanley te zijn. Bing wil in eerste instantie niets van JoJo weten, maar al snel sluit hij haar in de armen. JoJo ambieert een zangcarrière, maar heeft schulden bij een platenmaatschappij waarmee ze uiteindelijk niet in zee is gegaan. JoJo denkt de oplossing te vinden door samen met Lana een van Bings rekeningen te laten gebruiken als geldezel en daar betaald voor te krijgen. Bing heeft niets in de gaten totdat blijkt dat de rekening is geplunderd; hij doet aangifte, maar wordt zelf gearresteerd wegens medeplichtigheid aan criminele praktijken. Bing wordt vrijgelaten en weet nu hoe het werkelijk zit; zijn vertrouwen is zodanig beschaamd dat hij JoJo in huis neemt om als een strenge broer over haar te kunnen waken. Als JoJo per ongeluk een kostbare tv vernielt lijkt ze nog verder in de problemen te zitten; Bing besluit tot kwijtschelding, op voorwaarde dat JoJo bij hem komt werken. Het gaat echter mis wanneer JoJo tijdens een livestream instort en in het ziekenhuis belandt; ze blijkt diabetes type 1 te hebben, maar vertelt iedereen dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft. Bing vertelt JoJo's vriend Valentijn de waarheid en betaalt hem om JoJo in te laten zien dat ze zich nergens voor hoeft te schamen. Als JoJo daar achter komt zet ze het op een drinken met Lucas en belandt ze weer in het ziekenhuis. Bing stelt JoJo's vrienden per app op de hoogte, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen; JoJo neemt haar intrek in het Paleis bij Kimberly, Lucas, Rover en Valentijn. Daarna komt het weer goed tussen broer en zus.

Huwelijksproblemen met Nina[bewerken]

Ondertussen verkeert Bings huwelijk met Nina in zwaar weer; ze hebben voortdurend ruzie en Nina zegt dat ze Bing niet spannend genoeg meer vindt. Voor Bing is dit reden om tijdelijk het huis te verlaten; hij keert vlak voor de Kerst terug en zegt dat hij alleen verder wil als Nina geen geheimen meer voor hem heeft. Die zijn er wel degelijk, Nina heeft namelijk een verhouding heeft met rechercheur Daan Stern sinds diens tijdelijk verblijf in huize Mauricius waar hij herstelde van een verkeersongeluk. Bing komt erachter wanneer hij in de val wordt gelokt en Nina in bed aantreft met Daan. Hij zet Nina het huis uit en stuurt aan op een vechtscheiding, maar schiet zijn doel voorbij door er met de kinderen vandoor te gaan.

Familiebetrekkingen[bewerken]

Relaties[bewerken]

Seizoenen:1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30
Huidige personages:JoJo Abrams · Aysen Baydar · Anton Bouwhuis · Linda Dekker · Rover Dekker · Janine Elschot · Rik de Jong · Lana Langeveld · Sjors Langeveld · Bing Mauricius · Amir Nazar · Puck Odolphy · Billy de Palma · Lucas Sanders · Ludo Sanders · Kimberly Sanders · Nina Sanders · Valentijn Sanders · Laura Selmhorst · Daan Stern · Shanti Vening
Voormalige personages:Anita Dendermonde · Anna Brandt · Annette van Thijn · Arnie Alberts · Arthur Peters · Barbara Fischer · Benjamin Borges · Bianca Bouwhuis ·Bill Norris · Bowien Galema · Charlie Fischer · Cleo de Wolf · Daantje Mus · Daniël Daniël · Danny de Jong · Dennis Alberts · Dex Huygens · Dian Alberts · Dorothea Grantsaan · Edwin Bouwhuis · Flo Wagenaar · Florien Fischer · Floris van Wickenrode · Fos Fischer · Frits van Houten · Govert Harmsen · Hedwig Harmsen · Helen Helmink · Herman Hogendoorn · Irene Huygens · Isabella Kortenaer · Jack van Houten · Jessica Harmsen · Jef Alberts · Job Zonneveld · Karin Alberts · Kim Verduyn · Loes de Haan · Lorena Gonzalez · Marcus Sanders · Marieke de Moor · Mark de Moor · Martijn Huygens · Martine Hafkamp · Mathilde Carillo · Maxime Sanders · Meike Griffioen · Mickey Lammers · Mike Brandt · Milan Alberts · Mira Brandts Buys · Morris Fischer · Myriam van der Pol · Nuran Baydar · Nick Sanders · Noud Alberts · Pascale Berings · Peter Kelder · Q Bouwhuis · Ray Groenoord · Remco Terhorst · Rien Hogendoorn · Rikki de Jong · Robert Alberts · Ronja Huygens · Roos de Jager · Sacha Kramer · Sam Dekker · Simon Dekker · Sjoerd Bouwhuis · Stan Nijholt · Stefano Sanders · Suzanne Balk · Thijs Kramer · Tiffy Koster · Tim Loderus · Tim Waterman · Valerie Fischer · Vicky Pouw · Vincent Muller · Wiet van Houten · Yasmin Fuentes · Zoë Xander
Families:Familie Alberts · Familie Van Houten · Familie Fischer · Familie Sanders
Lijsten:Lijst van personages (1990-1999) · Lijst van personages (2000-2009) · Lijst van personages (2010-2019) · Lijst van acteurs en actrices
Regie:Aart van Asperen · Adriënne Wurpel · Annemarie Mooren · Bart Oudshoorn · Berry van Galen · Frank Schoutens · Hans de Korte · Hans Somers · Harald van Eck · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kaj Driessen · Kaja Wolffers · Mannin de Wildt · Michiel Geijskes · Nataša Hanušová · Pim Vosmaer · Pollo de Pimentel · René Höcker · Robin Pera · Vincent Schuurman · Vivian Pieters
Productie:Dag Neijzen · Frank Schoutens · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kennard Bos · Marcel van Rongen · Olga Madsen · Peter Römer · Remco Kobus · Vivian Pieters · Willem Zijlstra
Scenario:Anne Huizinga · Cobi Peelen · Desiree Duwel · Femke Bakker · Idse Grotenhuis · Karin van der Meer · Kennard Bos · Lex Passchier · Maarten Almekinders · Marc Linssen · Marije Willemsen · Michiel Richards · Olga Madsen · Rogier Proper · Rohan Gottschalk · Simone Wiegel · Suzanne Hazenberg
Gerelateerd:Linda, Roos & Jessica · Pittige tijden · Good Times · Goede tijden, slechte tijden: De reünie · Ik wil in GTST · GTST Quiz · Nieuwe Tijden · GTST Classics
Muziek:Goede tijden, slechte tijden titelsong