Pim Vosmaer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Pim Vosmaer
Pim Vosmaer als Pim van Montfoort Grombeecke in de jeugdserie De grote klok in 1980
Algemene informatie
Volledige naam Maarten Willem Vosmaer
Geboren 16 december 1953
Geboorteplaats Jakarta
Land Vlag van Indonesië Indonesië
Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1978-heden
Beroep acteur, regisseur, stemacteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Maarten Willem (Pim) Vosmaer (Jakarta, Indonesië, 16 december 1953) is een Nederlands acteur en regisseur en stemacteur.

Vosmaer groeide op in Voorburg en doorliep daar het atheneum. In 1977 behaalde hij zijn diploma aan de Toneelschool Arnhem. Vosmaer speelde bij diverse gezelschappen, onder andere Theater Wim Zomer, de Haagse Comedie en Theatergroep Drang.

Op televisie speelde hij een hoofdrol in de jeugdseries De grote klok en Kanaal 13. Later was hij te zien in de televisieseries Dossier Verhulst, Medisch Centrum West, Coverstory en Onderweg naar Morgen. Van deze laatste serie was Vosmaer ook een van de regisseurs. In 1991 was Vosmaer te zien in Goede tijden, slechte tijden als Bert Westmeer.

Vosmaer woont samen met actrice Dominique van Vliet en heeft vier kinderen. Zijn broer Bobby Vosmaer was profvoetballer.

Hij werkt nu[(sinds) wanneer?] als regisseur van Goede tijden, slechte tijden. In 2012 speelde hij een gastrol in SpangaS als dokter Van Dam. In november 2023 vertolkte hij de rol van Wesley in de bioscoopfilm Rocco & Sjuul. Vosmaer is sinds 2001 de stem van de cowboy Lucky Luke.[bron?]