Kaj Driessen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kaj Driessen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Kaj Driessen
Geboren 28 december 1970
Geboorteland Vlag van Canada Canada
Jaren actief 1999 - heden
Beroep televisieregisseur
(en) IMDb-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Film

Kaj Driessen (Montréal, 28 december 1970) is een Nederlandse regisseur.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Driessen werd geboren Montréal, Canada. Zijn jeugd en middelbareschooltijd bracht hij door in Den Haag. Hierna ging hij wederom naar Montreal, alwaar hij een jaar op Dawson College Film and TV department studeerde. Toen hij vervolgens weer in Nederland ging wonen deed hij een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Na zijn opleiding was hij betrokken bij het maken van diverse commercials voor bedrijven als Albert Heijn en het BIO Kinderrevalidatiecentrum Arnhem. In 1999 regisseerde hij voor Joop van den Ende Producties de special Wie is Wie in Westenwind?. Later ging hij aan de slag als opnameleider bij de bekroonde serie Westenwind. Voor Endemol regisseerde Driessen ook in 2002 de telenovelle Bon bini beach, waarvoor hij enkele maanden op Curaçao doorbracht. Niet lang na terugkomst werd hij een van de vaste regisseurs van de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Tussen 2003 en 2005 regisseerde hij tientallen afleveringen. Begin 2009 viel hij nog een aantal keer in bij GTST.

In 2008 maakte hij samen met zijn vader Paul Driessen de korte film The 7 Brothers. Een film waarin live action en animatie door elkaar heenlopen. Deze film werd wereldwijd enkele malen bekroond.

De laatste jaren verzorgde Driessen de regie van dramaseries als Tita Tovenaar (AVRO), SpangaS (NCRV), Lotte (Talpa), VRijland (KRO), Sesamstraat (NTR) en de speelfilm IkJijHijZij die werd geselecteerd voor het Toronto Arthouse Film Festival (Canada).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]