Everon Jackson Hooi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Everon Jackson Hooi
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Everon Jackson Michael Werner Hooi
Geboren 30 mei 1982
Land Curaçao
Werk
Jaren actief 2001-heden
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Everon Jackson Michael Werner Hooi (Curaçao, 30 mei 1982) is een Nederlands acteur van Curaçaose afkomst. Hij is voornamelijk bekend door zijn rol als Bing Mauricius in Goede tijden, slechte tijden, maar geniet ook bekendheid vanwege zijn rol als Ciro Pieterszoon in de RTL-serie De Erfenis.

Biografie[bewerken]

Hooi werd geboren op het eiland Curaçao, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder en hij kwamen te wonen in Dordrecht. Na afronding van de mavo in het jaar 1999, besloot Hooi de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan volgen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens zijn studie was de acteur ook veel bezig met zijn grote passie acteren. Hierdoor liep hij wat vertraging op. In 2003 speelde Hooi de rol van Ciro Pieterszoon in de dramaserie De Erfenis.

Sinds januari 2005 is de acteur te zien als Bing Mauricius in de dagelijkse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Sinds 1997 is hij als vrijwilliger werkzaam bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). In 2005 begon hij zijn werk als ambassadeur bij IKN om haar werk onder de aandacht te brengen. In februari 2007 bezocht Hooi samen met het EO-programma Nederland Helpt Roemenië. Bij zijn terugkeer in Nederland startte hij de actie 'Bouwen met Everon'. In 2009 nam Hooi een pilot op van zijn zelfbedachte dramaserie Westwijk.

Filmografie[bewerken]

Televisie[bewerken]

Film[bewerken]

  • Barry H - onbekend (2001)
  • Doodeind - Chris (2006)

Theater[bewerken]

  • Let's Dance - onbekend
  • HUP - onbekend
  • Heartbreak Hotel - onbekend

Externe link[bewerken]