Microsoft Teams

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Microsoft Teams
Logo
Ontwikkelaar Microsoft
Uitgebracht 14 maart 2017
Recentste versie 1.4.00.22472 (26 augustus 2021; Microsoft Windows)[1] Bewerken op Wikidata
Besturingssysteem Windows, Linux, macOS, iOS, Android
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Microsoft Teams, ook wel bekend als Teams, is een communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft dat chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandsopslag, waaronder gedeelde bestanden, en integratie van applicaties samenbrengt. De dienst is onderdeel van Microsoft 365. Office productivity suite en extensies kunnen samenwerken met andere programma's dan van Microsoft. Microsoft Teams is een concurrent van services zoals Slack en bedoeld als opvolger voor Skype for Business.

Microsoft kondigde Teams aan tijdens een evenement in New York en maakte het op 14 maart 2017 voor algemeen gebruik beschikbaar. Het programma werd tijdens een interne hackathon ontwikkeld.

Bellen met Microsoft Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2020 is het mogelijk om Microsoft Teams in te zetten als volwaardige zakelijke telefooncentrale. Alle functionaliteiten van een traditionele VoIP-centrale zijn hiermee beschikbaar in Teams. Waarbij de gebruiker in Skype for Business enkel de mogelijkheid had dit via een SIP-trunk te realiseren, biedt Microsoft dit in Teams ook aan als volledige SaaS-oplossing.

De belangrijkste VoIP-functionaliteit van Microsoft Teams is