Milena Govich

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Milena Govich
Milena Govich.jpg
Algemene informatie
Geboren 29 oktober 1976
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2000 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Milena Govich (Norman (Oklahoma), 29 oktober 1976) is een Amerikaans actrice.

Biografie[bewerken]

Govich is een dochter van vader Dr. Bruce Michael Govich (overleden in 1998) en moeder Dr. Marilyn Green, beide zijn professors in de muziek. Tevens is zij een zus van Mateja, Paul en Nikola. Dr. Bruce werkte op de Universiteit van Oklahoma en Dr. Marilyn werkt op de Universiteit van Centraal Oklahoma. Haar vader was van Servische komaf en moeder van Schotse/Engelse komaf. Govich volgde haar ouders wat haar opleiding betrof en volgde beide scholen, op de universiteit van Centraal Oklahoma slaagde zij Cum laude in de opleidingen toneelactrice en geneeskunde en had als bijvakken dansen en viool spelen. Na haar afstuderen verhuisde zij naar New York City om zich te gaan richten op het acteren.

Govich heeft een tante in New York genaamd Milica Govich die actief is als actrice op Broadway theatre en zo is zij begonnen als toneelactrice. Haar eerste rol was in de musical Cabaret in december 2000. Hierna heeft zij nog meerdere rollen vervult op het toneel.

Govich begon met acteren voor televisie in 2004 met de film Bad Behavior. Hierna heeft zij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries, het meest bekend is zij van haar rol als inspecteur Nina Cassady in de televisieserie Law & Order waarin zij in drieëntwintig afleveringen speelde (2005-2007). Ook speelde zij de rol van Candy in de televisieserie Rescue Me waarin zij in zestien afleveringen speelde (2005-2009).

Govich is in 2003 getrouwd met David Comue.[1][2][3]

Filmografie[4][bewerken]

Films[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastoptredens.