Millennium Falcon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Millennium Falcon in LEGO

De Millennium Falcon is een fictief ruimteschip uit de Star Wars saga. Hij is van het type YT-1300f Light freighter. De Falcon is te zien in Episodes III, IV, V, VI en VII. Het is het persoonlijke schip van Han Solo en Chewbacca.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De Millennium Falcon is gedurende Episode IV, V en VI het schip van Han Solo, die er uiterst trots op is. Daarvoor was het van Lando Calrissian, wiens idee het was om er smokkelruimtes in te plaatsen. Han Solo won het schip echter van Lando tijdens het gokspel 'sabacc'. Het schip zorgde ervoor dat Luke Skywalker de Death Star kon opblazen bij de Slag om Yavin, en werd bestuurd door Lando bij het vernietigen van de tweede Death Star (Slag om Endor). In de saga staat de Falcon bekend als één van de snelste schepen in het heelal. Ook heeft het onder andere het record op de befaamde Kessel Run. De Falcon kende zijn moeilijkste momenten tijdens de ontsnapping in een asteroïdenveld bij de ontsnapping van de ijsplaneet Hoth, even na de Slag om Hoth.

In het begin van Star Wars III (op tijdstip 22:51) is de Millennium Falcon ook heel kort even te zien nadat Anakin en Obi-Wan bijna zijn neergestort na het redden van kanselier Palpatine. Zodra het transportschip waarmee Anakin en Obi-Wan naar de jedi tempel vliegen daar landt, is op de achtergrond kort even de Millennium Falcon te zien die ook op een platform landt. Het schip had toen echter blauwe strepen op zijn romp en was toen bekend onder de naam Stellar Envoy. Het schip was toen nog niet van Han Solo.