Mitsui O.S.K. Lines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mitsui O.S.K. Lines, Ltd.
株式会社 商船三井
Mitsui O.S.K. Lines
Beurs TSE: 9104
Oprichting 1884
Sleutelfiguren Koichi Muto (president)
Akimitsu Ashida (bestuurvoorzitter)
Hoofdkantoor Minato (Tokio), Japan
Werknemers 9.465 (maart 2013)
Producten Zeetransport
Omzet ¥ 1.729 miljard (boekjaar tot 31 maart 2014)
Winst ¥ 57 miljard (boekjaar tot 31 maart 2014)
Website (en) www.mol.co.jp
Portaal  Portaalicoon   Economie

Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (株式会社商船三井, Kabushiki-gaisha Shōsen Mitsui; MOL) is een wereldwijd concern en een van 's werelds grootste multi-modale transportorganisaties.

Geschiedenis[bewerken]

In 1884 werd Osaka Shosen Kaisha (OSK Lines) opgericht. In 1964 vond een omvangrijke consolidatie van de Japanse scheepvaartsector plaats. Zes rederijen werden samengevoegd tot drie rederijen en door de fusie van OSK Lines en Mitsui Steamship ontstond Mitsui O.S.K. Lines. Verder gingen Nitto Shosen en Daido Kaiun samen op in Japan Line en tot slot was Yamashita-Shinnihon Steamship het resultaat van de fusie van Yamashita Kisen en Shinnihon Kisen. In 1989 gingen deze laatste twee bedrijven ook weer samen op in de nieuwe rederij Navix Line. Tien jaar later in 1999 fuseerden Mitsui O.S.K. Lines en Navix Line en gingen verder onder de naam MOL.

Activiteiten[bewerken]

MOL heeft de beschikking over een vloot van bijna 900 schepen in eigendom of onder charter/joint ownership. Het draagvermogen van de gehele vloot is zo'n 65 miljoen ton en is hiermee een van de grootste ter wereld. De rederij is in veel marktsegmenten actief, maar het vervoer van bulkproducten is het belangrijkst met een aandeel in de totale omzet van 50%. Op de tweede plaats staat het vervoer van containers met een omzetaandeel van 40%. Andere activiteiten zijn, onder andere, het vervoer van lng in gastankers, autotransport en containerterminals. In het gebroken boekjaar dat loopt tot 31 maart 2014 behaalde MOL een omzet van $16,8 miljard en realiseerde een nettowinst van $0,5 miljard.

In Nederland is de reder aandeelhouders in de Rotterdam World Gateway containerterminal op de Tweede Maasvlakte. Deze terminal komt in het tweede halfjaar van 2014 in gebruik.

Externe links[bewerken]