Modeste Herwig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze lezingen en workshops. Daarnaast levert ze foto’s van tuinen, planten en tuinklusjes aan magazines en boeken in binnen- en buitenland. Herwig verzorgt ook rubrieken en artikelen in verschillende tijdschriften, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven en Eden Magazine (De Tuinen van Eden). In 1989 publiceerde ze op 25-jarige leeftijd haar eerste tuinboek. Anno 2018 heeft ze 43 titels op haar naam staan. Ze beheert een fotoarchief met meer dan 100.000 beelden van tuinen, bloemen, planten, borders en praktisch tuinwerk, gemaakt door haarzelf en haar vader Rob Herwig.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]