Moneyou

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Moneyou B.V.
Hoofdkantoor in Amsterdam
Oprichting 2001, Dochter van ABN AMRO
Hoofdkantoor Sciencepark 404 Vlag van Nederland Amsterdam
Producten Financiële dienstverlening, hypotheken, verzekeringen, kredieten
Website MoneYou.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Moneyou B.V. is een Nederlandse financiële dienstverlener. Moneyou is opgericht in 2001[1] als een initiatief van bouwer en geldverstrekker Bouwfonds en is nu een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO (sinds 2010 rechtstreeks, niet meer via ABN AMRO Hypotheken Groep).

In augustus 2020 werd bekendgemaakt door Moneyou dat zij met al hun activiteiten zullen stoppen behalve hypotheken.[2]

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Moneyou is een aanbieder van hypotheken, spaardeposito's, spaarrekeningen en sinds een aantal jaren de online betaalrekening Moneyou Go. Daarnaast wordt er bemiddeld in doorlopend kredieten. Bij Moneyou is het mogelijk om het hele hypotheekproces zonder persoonlijk advies te doorlopen. In de praktijk heeft bijna iedere klant telefonisch contact met een van de hypotheekadviseurs. Het openen van een spaarrekening kan geheel online.

Sinds een aantal jaren biedt Moneyou ook een Groen Deposito[3] aan klanten, die kan afgesloten worden via de vrij opneembare spaarrekening, waar hij aan gekoppeld is. De Groen Deposito zelf wordt ondergebracht bij de ABN AMRO Groenbank B.V. Gezien de bijzondere voorwaarden waarmee vervolgens, met deze deposito's geinvesteerd kan worden in de door de overheid erkende Groene projecten, zijn deze beperkt beschikbaar gedurende een jaar.

Voor de normale spaarrekening en deposito´s valt dit vermogen onder het deposito garantiestelsel, waar ook de ABN AMRO Bank producten onder vallen.

Bekendheid[bewerken | brontekst bewerken]

Moneyou was in 2008 nog steeds een van de kleinere financiële spelers. Moneyou is vooral bekend van haar forse reclame-inspanningen op het internet en van haar radioreclames. Vooral deze laatste hebben bijgedragen aan de bekendheid.

Begin 2010 won Moneyou Het Gouden Spaarvarken, een in 2009 ingestelde prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden.

Stopzetten activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Moneyou Go is sinds 15 april 2021 gesloten en Moneyou Sparen is gestopt vanaf 5 juli 2021. Moneyou Lenen is per 1 juli 2021 overgegaan naar DEFAM, een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Over MoneYou op de MoneYou website
  2. Nieuws | Moneyou. www.moneyou.nl. Geraadpleegd op 9 september 2020.
  3. https://www.abnamro.nl/nl/prive/sparen/groen-deposito/index.html

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]