Motorschip

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een moderne scheepsmotor

Een motorschip (m.s.) is een schip dat wordt aangedreven door, meestal, een dieselmotor. Het motorschip was de concurrent en de opvolger van het stoomschip.

De komst van het motorschip betekende een verandering van brandstof. In plaats van steenkool werd olie gebruikt, afgezien van enkele stoomschepen die hun stoom door middel van olie opwekten.

Het eerste motorschip ter wereld werd in Rusland te water gelaten in 1903. Dit was de Vandal, die dieselelektrische aandrijving kende. Dit bood mogelijkheden bij het omkeren van de draairichting van de schroef. De geschiedenis van het motorschip kan worden gemarkeerd door de Wereldtentoonstelling van 1906 te Milaan, waar de eerste omkeerbare dieselmotor werd getoond. Met deze krachtbron kon de schroef weer rechtstreeks worden aangedreven, waardoor de belangstelling voor dieselelektrische aandrijving wegebde. In 1910 werd in Nederland het eerste zeevarende motorschip te water gelaten. Dit was de Vulcanus. Het werd gebouwd door de NDSM en de motor was van Werkspoor. Ook de Deense werf Bürmeister & Wain bouwde reeds in een vroeg stadium dergelijke schepen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden veel onderzeeboten gebouwd die uiteraard van een motor moesten worden voorzien. Hierdoor werd de technologie verder ontwikkeld. Gedurende de jaren '20 van de 20e eeuw werden de commerciële vloten in snel tempo met motorschepen uitgebreid.

Elektriciteit[bewerken]

Een zeewaardig motorschip. In tegenstelling tot stoomschepen bevindt de schoorsteen zich ver naar achteren

Bij stoomschepen beperkte de elektrische installatie zich gewoonlijk tot de verlichting. Lieren en dergelijke werden gewoonlijk met stoomkracht aangedreven. Elektrische aandrijving daarvan beperkte zich tot enkele experimenten. De motorschepen kenden daarentegen een uitgebreide elektrische installatie die ook de aan boord aanwezige krachtwerktuigen van energie voorzag.