Mr. Lordi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mr. Lordi 2013.

Tomi Putaansuu (Rovaniemi, 15 februari 1974), beter bekend als Mr. Lordi, is de zanger en de oprichter van de band Lordi.

Op achtjarige leeftijd begon hij met het leren bespelen van gitaar, bas en drums en begon hij muziek van de band KISS te beluisteren. Hij is een groot fan van de hardrock van de 80'er jaren, waarmee de muziekstijl van zijn band voor een groot deel verklaard is. Mr. Lordi studeerde film mechanica in Tornio. Voor zijn groep doet hij bijna alles zelf. Zo schrijft hij zelf de scripts voor zijn videoclips, ontwerpt zijn eigen T-shirts, zorgt voor de lay-out van de albums, ontwerpt de kostuums en nog veel meer. Mr. Lordi is niet alleen bekend als zanger: ook is hij een bekend schilder en eigenaar van een restaurantketen genaamd "Rocktaurant". Hij is tevens voorzitter van de officiële KISS-fanclub: Kiss Army Finland.

Mr. Lordi's kostuum heeft uitklapbare vleermuisvleugels en 35 cm hoge plateauzolen. In The Arockalypse periode had Mr. Lordi leds (lampjes) in de ogen van de schedel op zijn rechterknie, later in de Deadache era hebben ze de lampjes verplaatst naar zijn "reindeer" schouderbladen. Nu heeft hij de lampjes verwijderd.

Mr.Lordi is gehuwd met Johanna Askola. Hun trouwdag had twee maanden vertraging opgelopen door de onverwachte overwinning van het Eurovisiesongfestival 2006 in Athene. Er werd geen pers toegelaten in de kerk (dit zou ook een excuus moeten zijn tegen de beschuldigingen over satanisme tegen de band). Tijdens zijn huwelijk had Lordi zijn masker niet op.