Murder in the Hamptons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Murder in the Hamptons
Regie Jerry Ciccoritti
Producent Wendy Grean
Scenario Robert L. Freedman
Michael Shnayerson
Hoofdrollen Poppy Montgomery
David Sutcliffe
Peter Outerbridge
Donna Goodhand
Muziek Robert Carli
Montage George Roulston
Cinematografie Michael Storey
Première 11 juli 2005
Genre Drama, mysterie
Speelduur 120 minuten
Taal Engels
Land Canada
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Murder in the Hamptons is een Canadese televisiefilm uit 2005, gebaseerd op de gebeurtenissen rondom de moord op de Amerikaanse multimiljonair Ted Ammon. De film werd geregisseerd door Jerry Ciccoritti. Hoofdrollen werden vertolkt door Poppy Montgomery, David Sutcliffe en Peter Outerbridge.

Het verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De multimiljonair Ted Ammon ontmoet Generosa Rand wanneer zij hem als makelaar een huis laat zien. Het is liefde op het eerste gezicht, en al snel krijgen de twee een relatie, gevolgd door een huwelijk. Het lukt niet om kinderen te krijgen, dus adopteren ze een Oekraïense tweeling, Alexa en Gregory. Toch tikt de tijdbom onder het huwelijk: Generosa kan steeds slechter leven met Teds lange werkdagen, en Ted heeft moeite met de hysterische woede-uitbarstingen die Generosa regelmatig heeft.

Generosa gaat het huis uit wanneer ze een rekening van een echtscheidingsadvocaat vindt, en Ted haar vertelt dat hij inderdaad wil scheiden. Wanneer ze haar huis in New York laat verbouwen, komt ze de elektricien Daniel Pelosi (Danny) tegen, met wie ze een verhouding begint. Niet lang daarna wordt Ted Ammon doodgeslagen aangetroffen in zijn huis. Omdat zijn testament nog niet klaar was en hij nog niet volledig gescheiden was van Generosa, erft Generosa zijn gehele vermogen ter waarde van 97 miljoen dollar.

Danny trouwt met Generosa en woont nu enige tijd samen met Generosa en de kinderen, maar bij Generosa wordt borstkanker in een vergevorderd stadium ontdekt. Danny wordt vrij snel daarna gearresteerd wegens mishandeling van een ober, en diefstal van elektriciteit, en verdwijnt voor 2 maanden de gevangenis in. Bij terugkeer is de gezondheid van Generosa aanzienlijk verslechterd en vertrouwt ze volledig op haar huishoudster Kathryn Mayne (Kaye), waarbij Danny buitengesloten wordt. Inmiddels zijn zowel Danny als Generosa verdachten in de moordzaak. Generosa heeft genoeg van Danny en scheidt van hem, waarbij ze hem 'slechts' 2 miljoen dollar geeft om zichzelf in rechte tegen de aanklachten te verdedigen.

Inmiddels terminaal, weigert ze tegen Danny te getuigen. Uiteindelijk sterft Generosa en verleent haar huishoudster Kaye voogdij over de kinderen en laat haar gehele vermogen aan hen na.

Cast[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

De film liet de volgende gebeurtenissen onbesproken:

  • Danny Pelosi werd veroordeeld tot 25 jaar tot levenslang voor de moord. Volgens getuigen zou hij hebben beweerd 'ervan genoten te hebben' Ammon om te brengen.
  • Sandra Williams, de zuster van Ted Ammon, wist met succes de voogdij van Kaye Mayne aan te vechten, en is nu voogd van de twee kinderen.
  • Een deel van Ammons geld is ingebracht in een liefdadigheidsstichting.
  • JPMorgan Chase, Ammons huisbankier, betwistte aanvankelijk als executeur-testamentair de benoeming van Generosa tot co-executeur, omdat zij belang zou hebben gehad bij Ammons dood. Uiteindelijk gaf de bank zijn verzet op.

Externe link[bewerken]