Museo de Arte Contemporáneo de Caracas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Museo de Arte Contemporáneo de Caracas (MACC) is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het Complejo Parque Central in het centrum van de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Museo de Arte Contemporáneo de Caracas in Caracas

Geschiedenis[bewerken]

In 1973 werd in het Centro Simón Bolivar de Fundación Museo de Arte Contemporáneo de Caracas gesticht. Het museum werd in 1974 voor het publiek geopend in het nieuwe Complejo Parque Central. De collectie, die 3000 kunstwerken omvat van Venezolaanse en internationale kunstenaars, wordt in dertien zalen met een totale oppervlakte van 21.000 m² tentoongesteld. Het museum beschikt onder andere over een auditorium, een bibliotheek, een atelier, een binnenplein en een beeldentuin.

Sinds 2005 maakt het museum deel uit van de Fundación Museos Nacionales (FMN), waartoe onder andere behoren: het Museo de Ciencias de Caracas, de Galería de Arte Nacional de Caracas en het Museo de Bellas Artes de Caracas.

Collectie[bewerken]

Voorts werken van onder anderen: Marisol Escobar, Marc Chagall, Jean Arp, Alexander Calder, George Segal, Fernando Botero, Victor Vasarely, Auguste Rodin, Henri Laurens, Francis Bacon, Georges Braque, Cornelis Zitman.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]