Neef Itt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Neef Itt
Personage uit The Addams Family
Debuut The Addams Family
Bedacht door David Levy
Gespeeld door Felix Silla, Tony Magro (stem), John Stepheson (stem), Pat Fraley (stem), John Franklin, Phil Fondacaro, David Mylrea, Paul Dobson (stem)
Persoonsinformatie
Alias Agent Double-O Itt
Soort Zwaar behaarde humanoïde
Geslacht Man
Familie
Relaties Ophelia Addams
Margareth
Kinderen "What"
Familie Gomez Addams
Portaal  Portaalicoon   Media

Neef Itt is een lid van de fictieve Addams Family.

In tegenstelling tot de andere familieleden is Itt niet bedacht door Charles Addams, maar door David Levy. Itt maakte zijn debuut dan ook in de originele televisieserie, en niet in de strips van Charles. Wel werd Itt in de strips geïntroduceerd na zijn creatie.

Personage[bewerken]

Itt is een neef van Gomez Addams. Hij woont niet bij de andere Adams in hun herenhuis, en komt dan ook minder vaak voor in de Adams Family-producties.

Itt is een klein wezen wiens lichaam geheel verscholen gaat onder zijn haar. Dit haar hangt tot op zijn enkels, en vermoedelijk bestaat zijn hele lichaam uit dit haar. Verder draagt hij altijd een zonnebril en een hoed. Itts haarkleur varieert per incarnatie van de Addams Family. Meestal is dit donkerbruin, maar in The New Addams Family was Itt blond.

Itt spreekt met een hoge stem en praat razendsnel. De Addams hebben nooit problemen met Itts taalgebruik, maar anderen (waaronder de kijker) kunnen hem onmogelijk verstaan. Voor de Addams is het een vreemde ervaring dat andere mensen Itt niet kunnen volgen.

Itt is in geen van de incarnaties een regulier lid van de familie. Wel is hij altijd een regelmatig terugkerend personage. Itt komt zo vaak bij de Addams Family over de vloer, dat ze een eigen kamer voor hem in hebben gericht in het huis. Alles in deze kamer is gemaakt op Itts formaat.

Itt is een zorgeloze vrijgezel. Wel heeft hij een relatie gehad met Morticia’s zus Ophelia. In de eerste film begint Itt een relatie met Margareth, de vrouw van de corrupte rechter Tully. In de tweede film is Tully dood, en zijn Itt en Margareth getrouwd. Ze krijgen in deze film ook een kind, dat sprekend lijkt op Itt en de naam “What” krijgt.

In de tweede animatieserie werkte Itt voor de overheid als een sterke super-spion genaamd "Agent Double-O Itt".

Acteurs[bewerken]

In de originele serie werd Itt gespeeld door Felix Silla. Zijn “stem” werd gemaakt door geluidstechnicus Tony Magro. Eenmaal leerde Itt normaal te praten, maar dit was slechts voor 1 aflevering.

In de eerste animatieserie werd Itts stem gedaan door John Stepheson. In de tweede animatieserie werd zijn stem gedaan door Pat Fraley.

In de films The Addams Family en Addams Family Values werd Itt gespeeld door John Franklin. In de film Addams Family Reunion werd hij gespeeld door Phil Fondacaro.

In de serie The New Addams Family werd Itt gespeeld door David Mylrea, en werd zijn stem gedaan door Paul Dobson.