Nicolosi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nicolosi
Stad in Italië Vlag van Italië
Nicolosi (Sicilië)
Nicolosi
Situering
Regio Sicilië
Provincie Catania
Coördinaten 37° 37′ NB, 15° 1′ OL
Algemeen
Oppervlakte 42 km²
Inwoners
(1 januari 2023)
7.594[1]
(148 inw./km²)
Hoogte 700 m
Overig
Aangrenzende gemeenten Adrano, Belpasso, Biancavilla, Bronte, Castiglione di Sicilia, Maletto, Mascalucia, Pedara, Randazzo, Sant'Alfio, Zafferana Etnea
Beschermheilige Antonius van Padua
ISTAT-code 087031
Portaal  Portaalicoon   Italië
Nicolosi

De plaats Nicolosi ligt op het eiland Sicilië in de provincie Catania. Nicolosi is gelegen op de zuidelijke flank van de Etna en is een van de belangrijkste uitgangspunten voor excursies naar deze vulkaan. 's Winters kan er bij Nicolosi op de hellingen van deze berg gewintersport worden. In Nicolosi is een groot aantal hotels en een camping te vinden.

De plaats is in de 12de eeuw ontstaan rondom een klooster San Nicolò l'Arena; in de 16e eeuw verhuisden de monniken naar een veiliger plek binnen de stadsmuren van Catania: de naam San Nicolò l'Arena werd behouden. Gedurende de geschiedenis is Nicolosi enkele malen verwoest door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Vanuit de plaats leidt een weg omhoog naar het Rifugio Sapienza dat op 1923 meter hoogte ligt. Hier kan men te voet of met terreinwagens een excursie gemaakt worden naar het hart van de vulkaan.

Geboren[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Nicolosi van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  1. https://demo.istat.it/?l=it.