Niels Post

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Niels Post (Hoogezand-Sappemeer, 5 augustus 1972) is een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Een centraal thema in zijn werk is een creatieve omgang met de openbare ruimte. Daarnaast werkt Post veel met het medium video. In de periode 1992-1996 studeerde Post aan de AKI te Enschede; waar hij later les gaf als docent aan de afdeling media kunst.

In 2006 behaalde de ludieke installatie Erasmusbrug 1 ruime aandacht in de media. Voor dit werk lijmde Post op illegale wijze een brievenbus tegen de Erasmusbrug te Rotterdam. TPG post leverde vervolgens daadwerkelijk post af op het door de kunstenaar gecreëerde adres (Erasmusbrug 1, 3072 Rotterdam). Na 9 weken werd de brievenbus weer verwijderd, er waren in totaal 122 poststukken bezorgd.

Een ander werk dat de verfrissende omgang van Post met de openbare ruimte typeert is het werk Polyester pleerol (2004) waarbij hij op 75 wildplasplekken in Rotterdam wc-rollen plaatste.

Tezamen met de Rotterdamse kunstenaar Jeroen Bosch is Post hoofdredacteur van het kunstweblog Trendbeheer,[1] dat wordt beschouwd als 'het grootste Nederlandse weblog over kunst en cultuur'.[2][3]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  • Smets, Sandra (2006). Guerillakunstenaar maakt TPG medeplichtig. In: NRC Handelsblad, 2006-06-16, p. 23 Online beschikbaar (website auteur)
  • Post voor Post, Erasmusbrug 1 - Algemeen Dagblad, 19 mei 2006

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]