Jeroen Bosch (hedendaags kunstenaar)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeroen Bosch
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Geboren Enschede, 1966
Geboorteland Nederland
Beroep(en) Kunstenaar en weblogger
Oriënterende gegevens
Jaren actief Sinds ca. 1997
RKD-profiel
officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Jeroen Bosch (Enschede, 1966) is een kunstenaar en weblogger. Hij is hoofdredacteur van Trendbeheer, een weblog over hedendaagse kunst.

Werk en loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Beeldende kunst[bewerken | brontekst bewerken]

Boschs kunst bestaat met name uit foto's en prints. Binnen deze uitgaven is de inhoud van beeldende kunst aangepast aan de marktwerking binnen het kunstcircuit. Bosch gebruikt mechanismen die kunnen worden gebruikt om prints en foto’s hun exclusiviteitswaarde te laten behouden, ondanks dat dergelijke media oneindig kunnen worden afgedrukt.[1] Er is sprake van twee soorten uitgaven: de Content-serie (gelimiteerd) en Zero Content-serie (reproduceerbaar).

Weblogs[bewerken | brontekst bewerken]

In 1997, kort nadat het internet voor bedrijven en particulieren was opengesteld, begon Bosch met het Het Dagelijkse nieuws. Met deze internet-nieuwsbrief kon publiek via een telefoonmodem inbellen voor humor en commentaar op digitale- en culturele ontwikkelingen.

Het Dagelijkse nieuws stopte in mei 1999[2] en werd de opmaat voor Alt0169.com. Dit was een van de eerste volwaardige weblogs in Nederland[3] en in die tijd het populairste van Nederland.[2] Hij werkte daarbij samen met Frank Scheele, Ralph Oei, Robert van Eijden en Joep Vermaat. In augustus 2001 werd het opgeheven.[4] Hierna startte hij met Niels Post de website Trendbeheer.[5][6]

Kunstagentschap[bewerken | brontekst bewerken]

Rond augustus 2013 startte hij een agentschap voor beeldend kunstenaars. Onder de naam Agent Orange vertegenwoordigt hij kunstwerken van Zoro Feigl, Marielle Buitendijk, Maurice Bogaert, Hadassah Emmerich en Johan Nieuwenhuize.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]