Nijmegen Global Athletics

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atletiekbaan Brakkestein, Nijmegen

De Nijmegen Global Athletics is een jaarlijks topatletiekevenement in de Nederlandse stad Nijmegen. Organisator is de Stichting Nijmegen Global Athletics in samenwerking met de Nijmeegse loopverenigingen Nijmegen Atletiek, Cifla, NSAV 't Haasje en Seven Hills Running Team en Global Sports Communication, het Nijmeegse atletenbedrijf van voormalig topatleet Jos Hermens.

Ieder jaar wordt met ondersteuning door de gemeente Nijmegen in het voorprogramma een jeugdloop voor scholieren georganiseerd met zo'n 400 deelnemende kinderen van lagere scholen uit de omgeving. Het hoofdprogramma bevat, omdat de wedstrijd meestal aan het begin van het zomerseizoen staat geprogrammeerd, een gelegenheid voor de middellangeafstandslopers om een eerste seizoensprestatie neer te zetten en zich te kwalificeren voor de andere wedstrijden, zoals de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo.

In het verleden liepen diverse Nederlandse topatleten tijdens dit evenement internationale limieten en records. Voorbeelden hiervan zijn Michel Butter, Miranda Boonstra, Bram Som, Marko Koers, Jesper van der Wielen, Susan Kuijken, Guus Janssen, Dennis Licht, Abdi Nageeye en Yvonne Hak. Veel van deze prestaties hingen samen met de aanwezigheid van snelle tempomakers (veelal jonge aanstormende Afrikaanse atleten).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]