Nintendo Network

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nintendo Network
Nintendo Network.svg
Ontwikkelaar(s) Nintendo
Type Online dienst
Status Actief
Uitgebracht 26 januari 2012 (3DS)
18 november 2012(Wii U)
24 april 2013 (smartphones/tablets/PC)
Platform(s) Nintendo 3DS
Wii U
smartphones/tablets/PC
Nintendo Network Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Nintendo Network is de tweede online service van Nintendo na Nintendo Wi-Fi Connection. Deze service biedt online gaming op de Nintendo 3DS en Wii U. Nintendo Network is aangekondigd op 26 januari bij een beleggersconferentie. Satoru Iwata de eigenaar van Nintendo zei: "In tegenstelling tot Nintendo Wi-Fi Connection streven we naar een platform waar verschillende diensten beschikbaar zijn via het netwerk voor onze consumenten, zodat het bedrijf uitgebreide voorstellen kan doen aan consumenten.

Nintendo Wi-Fi Connection is opgenomen in Nintendo Network wegens nalatenschap, en concurreert nu tegen PlayStation Network en Xbox Live.

Geschiedenis[bewerken]

Vooraankondiging[bewerken]

Op 20 januari 2012 werd op de spelhoes van Theater Rythm Final Fantasy het Nintendo Network-logo aangetroffen. Er werd gedacht dat Nintendo Network een vernieuwde versie van Nintendo Wi-Fi Connection was.

Aankondiging[bewerken]

Nintendo Network is officieel aangekondigd op 26 januari 2012. Nintendo verklaarde dat Nintendo Network een geheel nieuw systeem zal zijn in tegenstelling tot Nintendo Wi-Fi Connection. Nintendo verklaarde dat Nintendo Network Online gaming, Spotpass en de Nintendo E-Shop zal bieden op de Nintendo 3DS en Wii U

Nintendo Network architectuur[bewerken]

Nintendo Network biedt weinig tot geen ondersteuning op de Wii en Nintendo DS/Nintendo DSi sinds dat Nintendo Wi-Fi Connection is samengevoegd met Nintendo Network. Dit verzekert dat consumenten alsnog online games blijven spelen op de oudere consoles en handhelds van Nintendo, zelfs lang nadat deze games niet meer worden ondersteund door de uitgever, maar alsnog zijn deze games nog steeds speelbaar op de Wii U en Nintendo 3DS.

Gebruikersinformatie[bewerken]

Nintendo Network ID[bewerken]

Nintendo network biedt een gebruikersaccountsysteem waarmee het mogelijk is om met niet-Nintendo-apparaten in te loggen op Nintendo Network. In eerste instantie is dit systeem alleen op de Wii U beschikbaar, later ook op de Nintendo 3DS. Het gebruikersaccount zal nodig zijn om gebruik te maken van Miiverse de Nintendo E-Shop en verschillende andere Nintendo Network Services.

Universeel vriendcodesysteem[bewerken]

Momenteel maakt Nintendo Network gebruik van het vriendcodesysteem op de Nintendo 3DS. Deze vriendcodes kunnen alleen worden gebruikt op de Nintendo 3DS. Alle software op de Nintendo 3DS maakt gebruik van deze vriendcode.

Games[bewerken]

In Japan waren de eerste games die Nintendo Network introduceerde. De games die Nintendo Network officieel introduceerde zijn: Theatrhythm Final Fantasy en Tekken 3D: Prime edition. Het eerste spel dat buiten Japan Nintendo Network introduceerde is: Kid Icarus: Uprising, deze game werd in maart 2012 uitgebracht. De meeste games die werden uitgebracht voor de uitgave van Nintendo Network zijn compatibel met Nintendo Network. Pokémon X en Y, de zesde generatie in de befaamde Pokémon-reeks, maakt ook gebruik van het Nintendo Network.

Online multiplayer[bewerken]

Een van de mogelijkheden van Nintendo Network is om online met anderen te gamen. Dit kan met mensen in de vriendenlijst of mensen die men nog nooit heeft ontmoet.

Uitbreidingen[bewerken]

Het is mogelijk om in de Nintendo eShop uitbreidingen voor games te kopen. Deze uitbreidingen bevatten meestal: nieuwe levels, nieuwe personages, nieuwe voorwerpen, nieuwe opties en verbeteringen.

Demo's[bewerken]

Sinds december 2011 is het mogelijk om via de Nintendo eShop demo's te downloaden. Deze demo's bevatten meestal geen Nintendo Network-opties, een volledig verhaal voortgang et cetera. Deze demo's zijn maar een bepaald aantal keer te spelen (verschilt per demo).