Nintendo Network

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nintendo Network
Nintendo Network
Ontwikkelaar(s) Nintendo
Type Online dienst
Status Online
Uitgebracht
  • 26 januari 2012 (3DS)
  • 18 november 2012 (Wii U)
  • 24 april 2013 (mobiel/pc)
Platform(s)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Nintendo Network is de tweede online dienst van Nintendo na Nintendo Wi-Fi Connection. Deze dienst biedt online gaming op de Nintendo 3DS en Wii U.

Nintendo Network werd aangekondigd op 26 januari 2012 tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders. Satoru Iwata, de toenmalige directeur van Nintendo zei: "In tegenstelling tot Nintendo Wi-Fi Connection streven we naar een platform waar verschillende diensten beschikbaar zijn via het netwerk voor onze consumenten, zodat het bedrijf uitgebreide voorstellen kan doen aan consumenten."

Nintendo Wi-Fi Connection is opgenomen in Nintendo Network wegens nalatenschap, en concurreert nu tegen PlayStation Network en Xbox network.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Vooraankondiging[bewerken | brontekst bewerken]

Op 20 januari 2012 werd op de spelhoes van Theatrhythm Final Fantasy het Nintendo Network-logo aangetroffen. Er werd gedacht dat Nintendo Network een vernieuwde versie van Nintendo Wi-Fi Connection was.

Aankondiging[bewerken | brontekst bewerken]

Nintendo Network is officieel aangekondigd op 26 januari 2012. Nintendo verklaarde dat Nintendo Network een geheel nieuw systeem zal zijn in tegenstelling tot Nintendo Wi-Fi Connection. Nintendo verklaarde dat Nintendo Network Online gaming, Spotpass en de Nintendo eShop zal bieden op de Nintendo 3DS en Wii U

Nintendo Network architectuur[bewerken | brontekst bewerken]

Nintendo Network biedt weinig tot geen ondersteuning op de Wii en Nintendo DS/Nintendo DSi sinds dat Nintendo Wi-Fi Connection is samengevoegd met Nintendo Network. Dit verzekert dat consumenten alsnog online games blijven spelen op de oudere consoles en handhelds van Nintendo, zelfs lang nadat deze games niet meer worden ondersteund door de uitgever, maar alsnog zijn deze games nog steeds speelbaar op de Wii U en Nintendo 3DS.

Gebruikersinformatie[bewerken | brontekst bewerken]

Nintendo Network ID[bewerken | brontekst bewerken]

Nintendo Network biedt een gebruikersaccountsysteem waarmee het mogelijk is om met niet-Nintendo-apparaten in te loggen op Nintendo Network. In eerste instantie is dit systeem alleen op de Wii U beschikbaar, enige tijd later ook op de Nintendo 3DS. Het gebruikersaccount zal nodig zijn om gebruik te maken van Miiverse, de Nintendo eShop, en verschillende andere Nintendo Network-diensten.

Universeel vriendcodesysteem[bewerken | brontekst bewerken]

Nintendo Network maakt gebruik van het vriendcodesysteem op de Nintendo 3DS. Deze vriendcodes kunnen alleen worden gebruikt op de Nintendo 3DS. Alle software op de Nintendo 3DS maakt gebruik van deze vriendcode.

Games[bewerken | brontekst bewerken]

In Japan werden de eerste games van Nintendo Network geïntroduceerd. De games die Nintendo Network daar introduceerde zijn: Theatrhythm Final Fantasy en Tekken 3D: Prime Edition. Het eerste spel dat Nintendo Network buiten Japan in maart 2012 introduceerde is Kid Icarus: Uprising. Het spel Pokémon X en Y, de zesde generatie in de befaamde Pokémon-reeks, maakt ook gebruik van het Nintendo Network.

Online multiplayer[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de mogelijkheden van Nintendo Network is om online met anderen te gamen. Dit kan met mensen in de vriendenlijst of willekeurige andere spelers.

Uitbreidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Het is mogelijk om in de Nintendo eShop uitbreidingen of downloadbare inhoud (DLC) voor games te kopen. Deze uitbreidingen bevatten meestal nieuwe levels, nieuwe personages, nieuwe voorwerpen, nieuwe opties en verbeteringen.

Demo's[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds december 2011 is het mogelijk om via de Nintendo eShop demo's te downloaden. Deze demo's bevatten meestal geen Nintendo Network-opties of een volledig verhaal. Deze demo's zijn maar een bepaald aantal keer te spelen (verschilt per demo).

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]