North West Brook-Ivany's Cove

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
North West Brook-Ivany's Cove
Plaats in Canada Vlag van Canada
North West Brook-Ivany's Cove (Newfoundland en Labrador)
North West Brook-Ivany's Cove
Situering
Provincie Newfoundland en Labrador
Coördinaten 48° 2′ NB, 53° 57′ WL
Algemeen
Inwoners
(2006)
300
Overig
Netnummer 709
Tijdzone UTC−3:30
Portaal  Portaalicoon   Canada

North West Brook-Ivany's Cove is een voormalig local service district en voormalige designated place in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

In 1999 besloot de bevolking van North West Brook en Ivany's Cove, aan elkaar grenzende plaatsen aan de oostkust van Newfoundland, om zich te verenigen in een local service district (LSD).[1] Het LSD kreeg de naam North West Brook-Ivany's Cove en werd tegelijk voor statistische redenen een designated place (DPL). De gemeentevrije plaatsen kregen alzo voor het eerst een vorm van beperkt lokaal bestuur.

Bevolkingsevolutie[bewerken | brontekst bewerken]

De Canadese volkstelling van 2001 stelde vast dat North West Brook-Ivany's Cove een bevolkingsomvang van 357 had.[2] In 2006 woonden er nog 300 mensen,[2] wat neerkomt op een daling van 16% in vijf jaar tijd.

Opheffing[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 werd het LSD North West Brook-Ivany's Cove (net als het aangrenzende LSD Queen's Cove) opgeheven in het kader van een fusie met Random Sound West.[1] De DPL hield eveneens op met bestaan, deze werd met het oog op de volkstelling van 2011 samengevoegd met Queen's Cove tot de nieuwe DPL North West Brook-Ivany's Cove-Queen's Cove.[3]

Sinds de opheffing van het LSD en de DPL in 2010 beschouwt de Canadese overheid North West Brook-Ivany's Cove officieel nog als een settlement ("nederzetting").[4]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]