Nutty Professor II: The Klumps

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nutty Professor II: The Klumps
Regie Peter Segal
Scenario Barry W. Blaustein
David Sheffield
Paul Weitz
Chris Weitz
Hoofdrollen Eddie Murphy
Janet Jackson
Larry Miller
John Ales
Richard Gant
Anna Maria Horsford
Melinda McGraw
Wanda Sykes
Jamal Mixon
Kym Whitley
Muziek David Newman
Montage William Kerr
Cinematografie Dean Semler
Distributie Universal Pictures
Genre komedie
Speelduur 106 minuten
Budget $84.000.000
Opbrengst $166.339.890
Voorloper op The Nutty Professor
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Nutty Professor II: The Klumps is een Amerikaanse komische film uit 2000, geregisseerd door Peter Segal. De film is een vervolg op The Nutty Professor uit 1996. De hoofdrol wordt wederom vertolkt door Eddie Murphy. Hij speelt ook dit keer meerdere rollen.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Professor Sherman Klump staat op het punt te trouwen met zijn collega Denise Gaines, en werkt aan een nieuwe uitvinding; een jeugdserum. Hij blijkt echter nog steeds niet geheel van zijn alter-ego Buddy Love af te zijn, daar Buddy’s persoonlijkheid soms naar boven komt in Sherman. Met behulp van Denise’s genonderzoek vindt hij het gen dat Buddy’s DNA bevat, en ondanks de risico’s dat hij zijn gezondheid ermee riskeert, isoleert hij dit gen uit zijn lichaam zodat hij voorgoed van Buddy Love af is.

Het geïsoleerde DNA groeit echter uit tot een klomp gel, die na in contact te zijn gekomen met een haar van een hond uitgroeit tot een volwassen man. Buddy Love kan nu zonder Sherman bestaan. Sherman ontdekt ondertussen dat door Buddy uit zijn lichaam te verwijderen, zijn hersenen razendsnel beginnen af te takelen.

Buddy ontdekt het jeugdserum, en steelt een deel ervan om het voor veel winst te verkopen. Sherman wordt bij zijn school ontslagen nadat een demonstratie van zijn serum flink uit de hand loopt. Shermans grootste probleem is echter zijn afnemende hersenvermogen; iets dat hij alleen terug kan draaien door Buddy Love weer in zich op te nemen. Samen met Dean Richmond confronteert Sherman Buddy Love wanneer deze op het punt staat het jeugdserum te verkopen. Door Buddy Love een grote dosis serum toe te dienen, verandert hij weer in een peuter en ten slotte weer de genetische gel die hij eerst was. De restanten van Buddy belanden in een fontein, waarna Sherman, met hulp van Denise en Cletus, het net op tijd weer kan innemen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Eddie Murphy Professor Sherman Klump
Papa Klump
Mama Klump
Grandma Klump
Ernie Klump Sr.
Buddy Love
Lance Perkins
Janet Jackson Denise Gaines.
Larry Miller Dean Richmond
John Ales Jason
Richard Gant Mr. Gaines
Anna Maria Horsford Mrs. Gaines
Melinda McGraw Leanne Guilford
Jamal Mixon Ernie Klump Jr.
Wanda Sykes Chantal
Freda Payne Claudine
Nikki Cox Student
Chris Elliott Restaurant Manager
Duffy Taylor Restaurant Trainee
Earl Boen Dr. Knoll
Charles Napier Four Star General
Steve Kehela Scientist
Miguel A. Núñez, Jr. Scientist (as Miguel A. Nunez Jr.)
Viola Kates Stimpson Sweet Old Lady with Dog

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Actrice Jada Pinkett Smith, die in de vorige film Sherman Klumps vriendin speelde, kon niet terugkeren voor deze film vanwege haar huwelijk met Will Smith, haar zwangerschap, en het feit dat ze had getekend voor de vervolgen op The Matrix. Daarom nam Janet Jackson haar plaats in.

De film bracht wereldwijd $166.39.890 op, maar kreeg vooral negatieve recensies van critici. Op Rotten Tomatoes gaf 26% van de recensenten de film een goede beoordeling.

De film werd geparodieerd door komiek Jack Black in de film Tropic Thunder, waarin Blacks personage Jeff Portnoy verschillende leden van een dikke familie speelt.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]