OLT Express

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
OLT Express
IATA

O2 / –[1]

ICAO

JEA / YAP[1]

Roepletters

JETA / WHITEKEKO[1]

OLT Express vliegtuig in Łódź
OLT Express vliegtuig in Łódź
Opgericht 2001 als Jet Air
2011 als OLT Express
Hubs Luchthaven Gdańsk Lech Wałęsa
Hoofdkantoor Gdańsk, Polen
Sleutelfiguren Jarosław Frankowski
Website www.oltexpress.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

OLT Express (vroegere namen: Jet Air, OLT Jetair, Yes Airways) is een Poolse luchtvaartmaatschappij, die zowel charter- en lijnvluchten uitvoert. De luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Gdańsk.

Geschiedenis[bewerken]

Jet Air begon haar activiteiten in 2001 in de zakelijke luchtvaartsector, als makelaar die diensten verleend (kleine vliegtuigen en helikopters) aan lokale ondernemers en bedrijven. Jet Air voerde voor LOT Polish Airlines in de winter 2005/06 vluchten uit met drie BAe Jetstream 32 vliegtuigen, op routes waar minder vraag naar was (zoals naar Zielona Góra, Bydgoszcz, en Rzeszów).

Nadat LOT Polish Airlines bekendmaakte dat ze zouden gaan snijden in de kosten is Jet Air in 2007 begonnen met het zelfstandig uitvoeren van lijnvluchten naar verschillende bestemmingen.

Vanaf Oktober 2010 heeft Jet Air in opdracht van Ostfriesische Lufttransport (OLT) vluchten uitgevoerd vanaf Bremen Airport naar onder meer Nuremberg Airport en Brussels Airport. Deze vluchten zijn per Mei 2011 komen te vervallen.

In augustus 2011 Jet Air omgedoopt tot OLT Jetair nadat het werd gekocht door de Poolse firma Amber Gold, tevens eigenaar van een andere Poolse luchtvaartmaatschappij,Yes Airways, en een Duitse luchtvaartmaatschappij, Ostfriesische Lufttransport. In februari 2012 zijn OLT Jetair en Yes Airways samengevoegd tot een nieuwe luchtvaart: OLT Express.

Noten[bewerken]

  1. a b c lijnvluchten / chartervluchten

Externe link[bewerken]